Select Page

Kako smanjiti nos šminkom

Kako smanjiti nos šminkom

 

Kako smanjiti nos šminkom? Podloga ima veliku ulogu u prikrivanju nesavršenosti dok korektorom možemo prekriti ostale nedostake poput kapilara ili bubuljica i dodatno crvenilo. Uz prave nijanse možete vizuelno da promenite oblik lica ali i nosa. Korektivna šminka može da promeni celokupan vaš izgled. Različite nijanse korektora (više o izboru korektora klikom OVDE) sakrivaju sve od tamnih krugova ispod očiju pa sve do nekog crvenila. Zeleni korektor je savršen za prikrivanje kapilara i crvenila dok podočnjake možete najbolje prekriti žućkastim i bež nijansama. Ako koristite tečni korektor onda ne nanosite ga u previše slojeva jer na taj način ističe bore. (i na ovaj način možete ukloniti bore a više o tome klikom OVDE)

Kako smanjiti nos šminkom i kako koristiti pravilno podlogu?

Podloga igra veoma veliku ulogu kada je reč o postojanosti šminke. Dodatno kožu čini savršeno glatkom. Konture (više o konturisanju klikom OVDE) dodatno čini postojanim i tamnija podloga od vaše kože će prikriti sve bubuljice svetlijom istaknite sve što vam se na licu svidja a prirodnom nijansom ujedinite prethodne dve. Ako želite da postignete prirodan sjaj, hajlajter nanosite na jagodice i taj način ćete postići svež i zdrav izgled.

Ako dobro želite da prikrijete bore i tamne kolutove ispod očiju to možete postići svetlucavim puderom. Previše pudera loše izgleda jer se čestice koje sadrži reflektuju svetlost pa odaju utisak bledog tena.

 

Kako smanjiti nos šminkom i kako izraziti konture na licu? 

Dakle vizuelno menjate crte lica zahvaljujući i dobrom podlogom. Ako želite da ublažite vilicu koristite podlogu u tamnijim nijansama i isto to koristite i za nos. Tamnije nijanse nanosite ispod linije vilice  (više o značaju korektora klikom OVDE) i tako ih vizuelno sužavate i to je pogodno da radite ako imate izražene vilične kosti.

Naglašeni i široki obrazi su karakteristični za okruglo lice ali i dijamantno lice ima takve karakteristike. Tamniju podlogu nanosite na spoljašnje ivice jagodica i prema spoljašnjoj ivici očiju. Potom čelo i bradu tretirate podlogu u istoj nijansi kao što je vaša koža. Tako ćete postići da vaše crte lica deluju skladno.

 

Kako smanjiti nos šminkom i kako smanjiti nos?

Vizuelno skratiti i povećati nos se radi na taj način što tamniju podlogu nanosite ispod nosa i na sam vrh a ako želite na ista mesta nanesite svetliju podlogu. Uži nos će izgledati šire ako s jedne i druge strane nanesete svetliju podlogu dok će širi nos biti kada naneste tamniju podlgou na most nosa nanesite svetliju podlogu. (više o izboru dobrog pudera klikom OVDE)

Smanjite vaš nos vizuelno i uradite savršeno ostale konture OVDE i postanite prepoznatljivi po dobrom izgledu u svakom trenutku. Ali možete da osvežite vaš izgled ostalim tehnikama šminkanja OVDE 

 

Saznajte koja je najpopularnija tehnika šminkanja