Select Page

Kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora

Kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora

 

Dobar izbor korektora garantovaće vam savršen izgled očiju pa je i važno znati kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora. Odaberite korektor koji odgovara vašem tenu i teksturi kože (više o teksturama klikom OVDE). Idealni korektor obavezan je sastojak svake ženske torbice za šminku.

Kako odabrati?

Dve su ključne stvari koje trebate gledati kada birate pravi korektor: tekstura i nijansa koja će se uklopiti sa vašom kožom.
Tekstura

Odabir počinjete izborom prave teksture za vaš tip kože (više o tipu kože klikom OVDE). Žene sa suvom kožom koriste tečne i kremaste korektore, jer ovi korektori daju vlažnost koži. Žene sa masnom kožom trebaju koristiti korektore koji ne sadrže masnoće. Ukoliko imate osetljivu kožu sklonu pucanju, odaberite korektor koji sadrži i anti-bakterijska svojstva.
Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir kada tražite pravu teksturu svog korektora. Korektori sa visokim nivoom pigmenta i mineranih ulja prikriće diskoloraciju na koži, Korektori (više o njihovoj primeni klikom OVDE) sa nežnom teksturom će pomoći puderu koji ćete kasnije staviti da pravilno legne na kožu.
Krema za oči može se koristiti pre apliciranja korektora kako bi se povećala glatkost korektora i popunile bore koje možete imati na licu. Mat korektor će vam dati onaj prirodni izgled koji tražite.

Nijansa

Nijansa korektora mora savršeno odgovarati boji vaše kože (više o nijansama klikom OVDE). Da biste odabrali pravu nijansu potrebno je pratiti odredjena pravila.
Nijansa korektora trebala bi biti jednu ili čak dve nijanse svetlija od vaše kože. Koristite kameru na svom telefonu da se uslikate sa različitim nijansama korektora. Kada se gladate u ogledalu u radnji koristite i te slike kako biste mogli uporediti svoj izgled sa različitim nijansama.
Preterano svetle nijanse će vašu pojavu učiniti neprirodnom. Za leto, birajte tamnije nijanse jer će vam i koža vremenom potamniti. Kada birate korektor, uporedite ga sa bojom vrata i lica, a ne sa bojom ruku. Obavezno koristite najsvetliji deo kada birate korektor (hajlajter vam takodje može posvetliti odredjene delove a više o tome klikom OVDE). Na suncu, pogrešno odabran korektor će videti kao i razlika u boji kože.

Ukoliko želite da naučite sve o korektorima i tehnikama šminkanja upišite kurs za PROFESIONALNOG ŠMINKERA a više o tome klikom OVDE 

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE