Select Page

Kako se šminkaju krupne oči

Kako se šminkaju krupne oči

 

Zavisno od oblika očiju primenjuju se i različite tehnike šminkanja te ako imate krupne oči morate znati kako se šminkaju krupne oči i kakve se tehnike primenjuju. Pre svega uvijajte trepavice (ako želite da imate efektne trepavice  kliknite OVDE).Ako nemate prirodno duge savršene trepavice, njihovo uvijanje pre stavljanja maskare će vam otvoriti oči. Možete uvijati trepavice i nakon nanošenja maskare, samo budite sigurni da se maskara osušila. Da bi uvijač bolje delovao, zagrejte ga fenom 3 sekunde, samo pazite da se ne izgorite.Mnogi eksperti za šminkanje izbegavaju stavljanje maskare na donje trepavice jer kažu da smanjuju oči. To je tačno za neke žene, ali kod drugih stavljanjem maskare i ajlajnera oči postaju krupne (saznajte kako da naneste ajlajner klikom OVDE). Isprobajte obe varijante da vidite šta vama bolje stoji.Za nanošenje maskare na donje trepavice, držite četkicu vertikalno, i nanosite napred nazad. Ukoliko stavljate ajlajner na donje trepavice, probajte sa olovkom ajlajnerom, jer su olovke mekše. Onda liniji razmrljajte prstom jer tako deluje prirodnije od prave linije.Ukoliko su kvalitetne, veštačke trepavice mogu da izgledaju egzotično, lepo i prirodno ako se stave kako treba. Uz pomoć dugih trepavica, oči će vam izgledati krupnije. Ako su previše dugačke možete ih skratiti makazama.Kada izlazite uveče, stavite malo svetle senke za oči na srednji deo oka (više o tehnikama šminkanja klikom OVDE), na mestu gde se gornji kapak sreće sa donjim, blizu suznice. Primetićete kako malo bele boje čini da vam oči izgledaju svetlije i upadljivije. Ovo je stari trik, i ako pogledate slavne ličnosti, primetićete da veliki broj njih ima belu senku u uglu očiju.
Korektor (saznajte sve o primeni korektora klikom OVDE) se ustvari koristi kao iluminator. Videćete kako ćete izgledati budnije i kako će vam oči delovati šire.Stavite tačkice na kost ispod obrve i ujednačite. Možete staviti tačkice i ispod oka pa čak i iznad kosti obrve. Još jedan trik je da popunite senke koje se pojave na licu kada uvučete bradu i pogledate se u ogledalu. Ujednačite linije prstom.

Iznenadićete se koliko obrve mogu da utiči na izgled (pogledajte kako izgleda idealan oblik obrva klikom OVDE). Mnoge žene ne čupaju obrve jer misle da im to nije potrebno, a kada ih srede iznenade se kolika je promena. Mali savet, neka vam prvi put obrve sredi profesionalac, a kasnije ih vi održavajte tako što čupate onde gde porastu.

 

Naučite i Vi sve o tehnikama šminkanja i oblicima očiju na kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA a više o tome klikom OVDE 

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE