Select Page

Kako se stavlja ajlajner

Kako se stavlja ajlajner

Generalno mnoge devojke imaju problema sa ajlajnerom pa se mnoge pitaju kako se stavlja ajlajner. Postoje više načina na koji možete da nanesete ajlajner.
Uzmite ajlajner u ruku (više o njegovoj dugotrajnosti klikom OVDE), prislonite mali prst te ruke na jagodicu i lagano povucite liniju od suznog kanala oka ka spoljnem delu oka.
2. Po potrebi koristite drugu ruku da biste zategnuli kapak.
3. Ako zelite da i donji kapak bude iscrtan ajlajnerom nemojte da ga iscrtate celom duzinom, nego samo od sredine do spoljnog ugla oka, istim postupkom-prislonite palac ruke u kojoj drzite ajlajner na jagodicu i polako povucite liniju. Takodje i ovde mozete da se pomognete drugom rukom kako biste zategnuli kapak.
One devojke koje uživaju u šminkanju (više o tehnikama šminkanja klikom OVDE) generalno imaju najviše problema sa dugotrajnošću šminke. Svakako da za svaki problem postoji i odredjeno rešenje samo je bitno da budete dobro informisani. Dugotrajnost šminke (više o dugotrajnosti šminke klikom OVDE) se može održati na nekoliko načina ali konkretno se ovoga puta vezujemo za ajlajner koji je u svetu šminke vrlo efektan ali i zahtevan za nanošenje.
Počnite od pravog izbora dugotrajnog ajlajnera (sve o nanošenju ajlajnera klikom OVDE) koji može biti kao vodootporan gel ili tečni ajlajner a lako ga možete skinuti uz pomoć tufera. Dobro vam je poznato da prajmer služi kao dobra podloga kako bi šminka bila stabilna te korišćenjem prajmera šminku ćete održati svežom tokom celog dana. Ako predeo vaših očiju  (saznajte kako da našminkate braon oči klikom OVDE) dodje u kontaktu sa uljima može se desiti da se ajlajner razmaže i preslika na kapku. Zbog toga koristite pudere koji će zadržati prirodna kožna ulja. Ako je vaša koža masna pre nanošenja ajlajnera kožu očistite tuferom. I na kraju nanesite vodootpornu maskaru koja će pomoći da vaša šminka ostane na mestu.
Služi za iscrtavanje oka, i njegovo optičko povećanje. Pri svakom jačem šminkanju je neizbežan.Postoji dosta različitih linija, i daje vrlo ženstven izgled.
Važno je da pri crtanju linije ona bude tanja na delu pri unutrasnjem delu oka (kod suznog kanala) i da se postepeno siri, tako da na kraju polovina oka, od sredine do spolja ima deblju liniju.
Takodje, mozete koristiti i metod povlacenja samo od ove polovine oka do spoljnog dela, najcesce se ovaj stil koristi za dnevnu sminku. Na taj nacin sticemo utisak debljine i gustine samih trepavica, a linija ajlanera ostaje neprimetna.

Ako želite da naučite sve o šminkanju i tehnikama šminkanja kurs za PROFESIONALNOG ŠMINKERA je dobar izbor za vas a više o tome klikom OVDE

Postanite vrhunski profesionalac u šminkanju studijskim programom MAKEUP ARTIST a više o tome klikom OVDE