Select Page

Tehnike šminkanja lica

Tehnike šminkanja

 

Doterivanje lica podrazumeva da ne treba prelaziti granicu onoga što žena zapravo jeste a poznavajući tehnike šminkanja lica uspećete da sve uskladite. Šminkanje treba shvatiti kao najbolji način za isticanje najlepših crta lica i da se samo prikriju neki nedostaci i da na taj način izrazite ono što vi zapravo jeste i da izgledate potpuno prirodno. Postoje jasna pravila (o nekim osnovama šminkanja više klikom OVDE) kada je šminkanje u pitanju i sva ta pravila su odlična osnova za dobar makeup.
Dobar preduslov za makeup je nega kože lica (saznajte sve o pravinoj nezi kože lica klikom OVDE). Podloga je vrlo važna je od nje zavisi kako će se puder naneti na lice. Koža mora biti negovana i zdrava i morate znati koji tip kože imate kako biste znali i koje preparate da koristite. Kako negujete lice tako negujete i vrat i dekolte. Neophodno je da nakon šminkanja koristite tonik i mleko za skidanje šminke.
Vaš karakter na poseban način mogu odati obrve (više o pravilnom iscrtavanju obrva klikom OVDE). Zbog toga morate biti vrlo pažljivi prilikom oblikovanja obrva jer će oblik kojim im date govoriti o vašem duhu. Postoje pravila kada je oblikovanje obrva u pitanju i pravila će vam pomoći da napravite idealan oblik za vas.
Kada koristite podlogu za kožu lica vodite računa ne bude ni svetlija ni tamnija od vaše prirodne boje kože. Pogotovo kada je reč o tečnim puderima (saznajte kako da odaberete pravu nijansu pudera klikom OVDE) gde se i mala razlika jasno vidi. Najbolje ćete oceniti koja vam nijansa pristaje kada tečni puder nanesete u predelu izmedju vilične kosti i vrata i ako ne postoji jasna razlika, ta nijansa vam odgovara. Kameni puder će samo dodatno matirati vaše lice i učiniti tečni puder postojanijim.
Kada je reč o očima, one su najbolji deo za eksperimentisanje. Senke koje koristite uvek prilagodjavajte boji vaših očiju (a više na dobro izboru senki klikom OVDE) ali i sa bojom tena i bojom kose. Olovke za oči samo dodatno naglašavaju oblik vaših očiju. Možete menjati oblik očiju zavisno od toga da li želite da budu sitne ili krupne. Ajlajner takodje učestvuje u definisanju oblika oka tako da je važno da i u tome budete vešti. Takodje oloke za oči kao i ajlajner prilagodjavate boji vaših očiju i tena.

Naučite sve tehnike šminkanja lica na kursu za PROFESIONALNE ŠMINKERE a više o tome klikom OVDE

Svoje znanje o šminkanju možete nadograditi i studijskim programom MAKEUP ARTIST a više o tome klikom OVDE