Select Page

Kako se šminkaju braon oči

 

S obzirom da braon boja nema svoju komplementarnu boju u krugu boja, u tome je prednost što se može uklapati sa većinom boja. Ako imate braon oči (više o tehnikama šminkanja klikom OVDE)  možete istači njihovu lepotu zahvaljujući senkama za oči. Dubina boje odredjuje šminku koji predstavlja važan faktor u nijansama koje treba da odaberete (više o odabiru nijansi klikom OVDE). Ajlajner  (saznajte kako se nanosi ajlajner klikom OVDE) se uvek preporučuje jer on dodatno istakne oči. Ako imate tamno braon oči, dobro će vam stajati srednje i tamnije nijanse senki za oči. Najviše se preporučuju ljubičaste, zelene ili sive. Zlatna i bronzana boja takodje mogu biti vrlo efektne na vašim očima.
Svaka boja očiju diktira određena pravila, a tu se prvo misli na odabir šminke. Poznato je kako neke boje senki nećete stavljati ako vam ne odgovaraju, ali zato smeđa boja podnosi toliko puno nijansi da je teško odrediti koja je najbolja.Šminka će staviti vaše oči u prvi plan i izgledaćete veoma zavodljivo. Smokey eyes koristite isključivo za večernji izgled (više o načinu na koji možete istaknuti lepotu klikom OVDE). Nanesite braon senku na ceo kapak, a crnu na kraj oka. Na kraju, dodajte malo svetlije senke na vrh oka i spremni ste za sve izazove!

Za smedje oči srednje nijanse (više o prelamanju senki klikom OVDE) važi skoro ista pravila. Dok najlepše stoje ljubičaste i bronzane nijanse. Za večernju šminku koristite neutralnu senku. Svetlo broan oči možete istaći tamno braon ili nekim drugim nijansama. Izbegavajte crni ajlajner. Neutralne senke su dobro rešenje dok ajlajner ili olovka za oči će istaknuti liniju oka. Ako su vaše oči lešnik boje dobro će vam stajati senke u šampanj nijansi sa braon olovkom. Vrlo je važno da izbegavate jako tamne nijanse jer će one vizuelno smanjiti vaše oči. Da biste to izbegli kombinujete svetle senke za oči sa tamno braon ajlajnerom.

Ukoliko želite da naučite sve tehnike šminkanja i da u tome postanete profesionalni kurs za PROFESIONALNOG ŠMINKERA je dobar izbor a više o tome klikom OVDE

 Takodje možete postati vrhunski profesionalac u šminkanju studijskim programom MAKEUP ARTIST a više o tome klikom OVDE

 

ŽELIŠ LI I TI POSTATI PROFESIONALNI ŠMINKER?

DSCN8164

DA LI ZNATE DA ŠMINKERI NAJLAKŠE NAĐU POSAO?

14794175_10207554595438765_475936547_n