+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Pogledajte šta učimo na drugom predavanju kursa manikir, pedikir i depilacija

Manikir, pedikir i depilacija

 

Na drugom predavanju na kursu manikir, pedikir i depilacija, kandidati su dobili sve potrebne informacije na temu sterilizacije i dezinfekcije, aparature koja se koristi u depilaciji, kao i neophodnih preparata za ovu oblast. Posebnu pažnju smo posvetili koži i gradji kože, oboljenjima kože, pravilne dijagnostike istih oboljenja, indikacije i kontraindikacije za depilaciju. Kandidati su jedni drugima bili modeli za vežbu. Nastava je trajala 4 sata. Na donjim fotografijama pogledajte scene sa nastave na drugom predavanju.

Kako se izdepilirati hladnim voskom kod kuće

Večita borba sa neželjenim dalakama, odlazak u salone lepote, trošenje para na proizvode za depilaciju, sve to odavno predstavlja imperativ za devojke i žene. Ukoliko ste osoba koja voli sama da se neguje, radije nego da ide u salon, ovo je članak za Vas.

Kako se izdepilirati hladnim voskom kod kuće

  1. Kupiti u apoteci ili drogeriji hladni vosak za depilaciju. U kutiji se nalazi plastična patrona sa roll-on vrhom i trakice.
  2. Skinuti sav zaštitni najlon sa patrone i staviti je uspravno u šerpicu sa vodom, potom sve zajedno staviti na ringlu i ugrejati. Voda treba gotovo da prekrije nivo voska, paziti da se patrona ne prevrne. Vosak je spreman kada se polako kreće kad pomerate patronu. Skinite vosak sa ringle zajedno sa šerpom.
  3. Nanesite sloj voska pomoću roll-on vrha u smeru rasta dlaka.
  4. Zalepite na taj deo trakicu i pređite preko nje rukom da budete sigurni da dobro prijanja. Uhvatite trakicu za vrh i naglo povucite u suprotnom smeru od rasta dlaka.
  5. Jednu trakicu možete koristiti par puta, posle toga je potopite u šerpu sa vrelom vodom.
  6. Korake 3 i 4 ponovite na svim željenim delovima tela. Ova metoda je pogodna za odstranjivanje dlaka sa nogu, ruku i stomaka.
  7. Nakon depilacije, trakice potopljene u vruću vodu izvaditi i isprati pod mlazom vode. Nakon toga ih osušiti i spremne su za novu upotrebu. Mogu Vam koristiti za mnogo budućih depilacija.
  8. Nakon depilacije, depiliranu regiju isprati vodom i namazati kremom po želji.

Saveti