Select Page

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA ŠESTOM ČASU NA KURSU ZA MANIKIR, ESTETSKI PEDIKIR I DEPILACIJU

Kurs za manikir, estetski pedikir i depilaciju

Kurs za manikir, estetski pedikir i depilaciju je pri samo momom kraju.Na šestom času a ujedno i poslednje času, učili smo jednu od tehnika uklanjanja dlaka a to je HLADNA DEPILACIJA.

Hladna depilacija postaje sve popularnija jer se bazira na principu voska u patronama koji se zagreva u aparatu ali pritom vosak nije previše topao kao kod klasične depilacije. To stvara mnogo prijatniji osećaj klijentu a vosak se nanosi u veoma tankom sloju koji obezbeđuje maksimalnu pokrivenost.

Ako i Vas zanima kako možete naučiti depilaciju pogledajte OVDE

Depilacija voskom

Depilacija voskom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. U severnoj Africi žene se od davnina…

Depilacija voskom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. U sjevernoj Africi žene se od davnina služe voskom ili šećerom, koje su pripravljale same za kućnu upotrebu. Obično je to veća kugla dobivena topljenjem šećera tj. karamela koja se valja po telu kako bi se iščupale dlačice.

U Europi se tradicionalno koristi gušći oblik voska. Prvo ga treba zagrejati kako bi postao tečan, a zatim ga naneti na kožu drvenim štapićem. Koriste li se vešto, obe metode daju izvrsne rezultate, glatku i nežnu kožu bez dlačica tokom tri do četiri dana nakon depilacije.

Ako niste dovoljno spretni primena voska kod kuće možebiti problematična. Da bi se izbjegle sve zamke, potrebna je uistinu uvježbana ruka. Prvo, vosak ne smije teći posvuda oko mjesta koje depilirate, tj. mora biti zagrijan do određene odgovarajuće temperature i gustoće. Zatim ga treba u odgovarajućem trenutku odlučno povući s kože kako bi se s njime bezbolno uklonile sve dlačice. U protivnom, mogu se pojaviti modrice i crvenilo.

Srećom, i to se u nekoliko zadnjih godina promijenilo. Sve je počelo u 80-im godinama, s pojavom zavoja s hladnim voskom kojim se lakše rukuje. Prava revolucija nastupila je tijekom 90-ih s pojavom novih voskova koji se griju u mikrovalnoj pećnici, nanose se valjanjem na kožu, a uklanjaju vodom.

Od tada se sve vrste voskova za depilaciju i dalje usavršavaju. Proizvođači se danas koriste raznim smolama koje ne treba jako zagrijavati. Bolje se razmazuju na kožu, a pritom se ne treba bojati opeklina. Na raspolaganju su i posebna ulja kojima se ostatak voska uklanja s kože.