Select Page

Akademski kurs manikira, pedikira i depilacije-šta radimo na prvom času

Akademski kurs manikira

Akademski kurs  manikira, pedikira i depilacije – prvi časPočeo je novi kurs manikira, pedikira i depilacije. Na prvom predavanju obrađivale su se teme istorije manikira, bolesti noktiju, higijene prostora i alata kao i upoznavanje sa materijalom i alatom potrebnim za rad. Počeli smo sa uklanjanjem zanoktica, poliranjem noktiju, skraćivanjem i oblikovanjem nokatne ploče. Zatim su se polaznici upoznali i praktično primenili masažu ruku koja je veoma bitan deo manikira kao opuštajući tretman i hranjenje kože klijenta hidrantnim kremama ili uljima.

Masaža šake leči stres

Umor i stres izazivaju lučenje laktične kiseline, koja je glavni krivac što osećamo napetost i grč u mišićima, objašnjava dr Majkl Rid Gač, direktor Instituta za akupresuru na Berkliju u Kaliforniji.

Najlakši, najbrži i najjeftiniji način da vas popusti napetost mišića i smanji se nivo stresa i umora koji osećate jeste masaža dlanova. Možete da je izvodite bilo gde, u prevozu, na poslu ili dok gledate televizor, a nisu vam potrebni nikakvi rekviziti. Već posle prve vežbe osetićete kako vam se uspostavlja ravnoteža između duše i tela, kako bol slabi, a umor nestaje. Masirajte dlanove kad god se osećate loše i ne budite lenji za sebe.

Zagrejte dlanove
Dlanove prislonite jedan uz drugi tako da vam se prsti ukrštaju. Trljajte koren između prstiju, prvo jednom, pa drugom rukom. Vežbu ponovite 20 puta za svaku ruku.

Otklonite sve blokade
Dlanove namažite kremom, pa palcem jedne ruke masirajte drugi dlan. Bolna mesta pritiskajte duže. Ova vežba naročito pomaže osobama koje puno vremena provode za računarom i pate od ukočenih zglobova prstiju.

Limfna drenaža
Palcem i kažiprstom jedne ruke štipkajte snažno po tri puta kožicu između prstiju druge ruke. Ponovite vežbu drugom rukom. To će vam pokrenuti limfotok.

Ojačajte srce i pluća
Ruke namažite kremom i masirajte dlanove sa spoljne strane kružnim pokretima palca. Ova vežba je dobra za jačanje srčane i plućne funkcije, pa bi trebalo često da je praktikujete.

Opustite tetive
Ispružite desni dlan, pa ga snažno masirajte pesnicom druge ruke kao da je kotrljate po dlanu. Masirajte po dva minuta oba dlana. To će vam opustiti celo telo.