Select Page

Anticelulit program

Anticelulit program

Anticelulit program? Celulit je dermatološki ,kozmetički i estetski neprihvatljiv problem velikog broja žena. Oko 85% žena starosti od 20 godina ima neki stepen celulita. Celulitom može biti zahvaćen bilo koji deo tela koji zadrže subkutno tkivo. Najčešće su to noge, stomak i gluteus. Na tim delovima broj masnih ćelija je i do 5 puta veći.  Celulit je karakterističnog izgleda, kao pomorandžina kora , sitan izmrvljeni sir. Celulit nemaju samo gojazne zene , ali višak kilograma i povećan broj masnih naslaga poveca pojavu celulita. Celulit zahvata sve slojeve kože: epidermis, dermis i subkutano tkivo. Ženski hormoni, estrogen, a u manjoj meri progesteron i prolaktin, imaju važnu ulogu u stvaranju celulita. Estrogen stimuliše skladištenje masti koje su potrebne tokom menstruacije, trudnoće i dojenja. Posledica toga je smanjenje broja kolagenih vlakana što predstavljaju početak stvaranja celulita. Progesteron doprinosi stvaranju celulita i to slabljenjem venskog tonusa, zadržavanjem tečnosti u organizmu, a samim tim i povećanju telesne težine.

Anticelulit program i kako deluje elektrostimulacija? 

Kako bi se celulit umanjio ili potpuno ukloni potrebni su oredjeni tretmani. Masaža u kombinaciji sa pakovanjima i elektrostimulacijom donosi najbolje rezultate.
U anticelulit tretmanu koristi se niskofrekventna stimulacija, koja ima pozitivan efekt na metabolizam masti i potiče eliminaciju toksina. Poboljšava se cirkulacija i povećava se efekat za eliminaciju celulita.
Elektrostimulacija je odlična metoda oporavka jer ubrzava cirkulaciju krvi i eliminaciju toksina, mišići delotvorno i za veoma kratak period postoju čvršći ,a koža samim tim zategnutija.
Takodje pakovanje koje daje odlične efekte je Parafango. Parafango je mešavina parafina i mineralnog blata. Imaju istu sposobnost akumuliranja i odavanja toplote. Zagrejano morsko blato stimuliše prokrvljenost tkiva i protok limfe. Minerali morskog blata, imaju važnu ulogu u oslobađanju toksina, jer ih vezuju za sebe. Kroz raširene pore toksini se izlučuju, a koža duboko hidrira i revitalizuje.
Druga značajna stvar koju treba napomenuti jeste gubitak u obimu nakon svakog pakovanja parafango blatom. Razlozi su jednostavni: kao što smo napomenuli, pakovanje daje efekat mini saune, pospešuje se i ubrzava cirkulacija i zagreva tkivo. Bilo bi poželjno da se pre početka tretmana uzmu mere u obimu i to: struk, bok, butine i iznad kolena. Nakon petog tretmana, što bi predstavljalo polovinu terapije blatom, merenje se ponovi i upise u tabelu. Isto se uradi i posle desetog tretmana i na taj način se ima uvid u efekat terapije blatom, kada govorimo o smanjenju u obimu. Za vreme terapije blatom savetujte klijenta da unosi dovoljno tečnosti vodu i čajeve. Takođe, klijent ne bi trebao da za vreme terapije parafangom koristi saunu jer bi gubitak telesne tečnosti u tom slučaju mogao da bude veći od očekivanog, pa može da se desi da organizam dehidrira ili da dođe dođe do metaboločke upale bubrega.
Parafango se nanosi samo tamo, gde je potrebno tretirati celulit ili masne naslage. Dozvoljene su samo sledeće kombinacije nanošenja Parafanga. Cele noge do bokova ( folija se obmotava od članaka do vrha butina) Samo butine, bokovi i stomak ( folijom se posebno obmotavaju butine i posebno bokovi, tako što se kod butina polazi ispod kolena do vrha butina, a kod bokova se polazi od prepona prema pupku Samo butine i ruke ( folija se oko butina obmotava od kolena ka vrhu butina, folija oko ruku se obmotava od zgloba šake ka ramenu).
Tretman se radi 2-3 nedeljno u seriji od 10 seansi . Postupak se može ponoviti nakon 15 dana. Rezlutati su vidilji nakon šeste seanse. Tretman ne smeju raditi trudnice, osoba sa upaljenim i proširenim venama, ožiljci, rane.