Select Page

PARAFANGO - blato za topljenje masnih naslaga

Parafango

Parafango blato. Parafin  je derivat nafte koji ima sposobnost da odaje i akumulira toplotu.Nanošenjem toplog parafina na kožu stvara se efekat mini saune.Pri tom se oslobađa toplota,izaziva znojenje ,pore se šire i pojačava se cirkulacija. Duboko u tkivu zarobljeni toksini se oslobađaju i vezuju za emulgovano morsko blato.  Morsko blato slično parafinu akumulira i odaje toplotu.Stimuliše prokrvljenost i protok limfe i vode. Minerali morskog blata imaju veoma važnu ulogu u detoksinaciji jer vezuju oslobođene toksine.Parafango se greje u topilici, tako sto se uključi na 10 stepen a posle 1.5-2 sata se smanjuje na stepen  7. Potrebno je oko 2 sata da se parafango potpuno otopi, a topilica je prilagođena da greje parafango ceo dan tako da bi u svakom momentu bio spreman za nanoše. Obično lekovito blato može da se koristi za tretmane koji deluju prilikom upala u donjem delu stomaka, kao i kod reumatskih oboljenja. 

Radi se o tome da ovo blato sadrži huminsku kiselinu, koja vezuje štetne sastojke i sužava pore. Koristi se za ublažavanje psorijaze i drugih hroničnih kožnih oboljenja. U principu, morski mulj iz bilo kojeg mora sadrži vitamin E, koji podstiče regeneraciju ćelija u kolagenskom tkivu, plus mineralne sastojke, morsku so i alge, koji regulišu vlažnost kože.  Pomaže i u  poboljšanje arterijske i venske cirkulacije, u smanjenju bola, ubrzava metabolizam, poboljšanju ishranui tkiva, relaksaciji mišića, povećanje pokretljivosti u zglobovima. 

Takođe ulepšava kožu , vraća tonus  i vrši regeneraciju površinskog sloja kože. Parafango predstavlja mešavinu blata vulkanskog porekla i parafina otopljnog u posebnim kazanima. Primenjujemo ga za lokalnu aplikaciju. Učinak toplotne terapije u subhroničnim i khoničnim stanjima (upalnim i traumatskim) se koristi iz sledećih razloga, kao pripremna terapija za vežbe (aktivne i pasivne) i savladavanja kontraktura,pre mobilizacijskih tehnika, prije masaža, kod lokalnog spazma mišića pre primene ultrazvuka, u kombinaciji s elektroastimulacijom smanjuje otpor kože i poboljšava delovanje struja.

Upišite kurs za profesionalnog masera

opuštajuća masaža

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

umetnost masaže