Select Page

Trajna šminka očiju

Trajna šminka očiju

 

Šta je trajna šminka očiju?Pored japanske metode iscrtavanja obrva koja spada u trajne metode ubacivanje pigmenta u kožu, trajna šminka očiju, obrva i usana postala je još popularnija (pogledajte kako izgleda postupak trajne šminke klikom OVDE). Postojanost boje koja se aplikuje u kožu zavisi od regije koju tretirate. Boja će na svakoj od ovih regija reagovati drugačije. Debljina derma na licu je različita u odnosu na telo. Pigmentacija na kapcima se aplikuje teže ali kada prihvati boju traje duže.

Trajna šminka očiju…

Trajna šminka  ili Contour Make-up omogucava korigovanje sitnih nedostataka ili naglašavanje određenih crta lica, najčešće obrva, usana ili trepavica. Metoda pruža besprekoran i konstantan make-up, ističe sve detalje i osobenost lica, omogućuje ispravljanje i ispunjavanje svih individualnih estetskih zahteva te pruža osećaj konstantne lepote.Ova metoda je odlično rešenje za žene koje zbog alergija ne smeju stavljati make-up. Takođe je izvrsna za žene koje se ne vole svakodnevno šminkati i li za to nemaju volje ili smisla, a žele uvek izgledati lepo i doterano. S obzirom na vreme u kojem živimo, trajna šminka je idealno rešenje za one s brzim životnim stilom, koji žele uštedeti vreme i nemaju dovoljno vremena za stalno ulepšavanje.Takođe, trajna šminka idealno je rešenje za prikrivanje anomalija na licu i koži. Trajna šminka može vratiti samopouzdanje osobama koje imaju male i razmaknute ili slabo istaknute oči, retke trepavice ili spuštene veće (pogledajte kako izgleda uvežabavanje na face chart-u klikom OVDE).Od velike pomoći je i onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustoću i veličinu, koji su zbog bolesti ili nekoga drugog razloga izgubili obrve, osobama koje su prošle hemoterapiju, te onima koji na licu i koži imaju ožiljke od ozleda ili hirurških zahvata.Mnoge žene žele promeniti veličinu svojih usana. Trajna šminka pomaže onima koji imaju male, spuštene ili slabo izražene usne da ih vizualno povećaju i ulepšaju svoj izgled. Isto tako, trajnom šminkom moguće je bezbolno smanjiti usne.Trajna šminka omogućuje vam bezbolno povećanje usana, vizualno povećanje sitnih očiju, rešavanje problema zečjih usana, te različitih nedostataka uzrokovanih ozledama ili hirurškim zahvatima.

Trajna šminka očiju

Trajna šminka očiju…Postojanost boje najpre zavisi od regije koju tretiramo trajnom šminkom. Opstanak boje nije isti na usnama , obrvama , liniji oka ili ožiljcima. (više o efektu trajne šminke klikom OVDE). Istom klijentu možemo odraditi sve navedene regije , a boja će se različito ponašati na svakoj od njih. Pre svega , na licu se mikropigmentacija zadržava kraće nego na telu jer je lice izloženo svim spoljnim uticajima , a i debljina derma je drugačija u odnosu na telo.Što se tiče obrva , potrebne su češće korekcije Kada su u pitanju usne , pigment se različito zadržava na kupidonovom luku gde je postojaniji , nego na uglovima usana (saznajte više o trajnoj šminki usana klikom OVDE).Pigmenti (boje) koje se koriste tokom aplikovanja trajne šminke , mogu biti različiti. Postoje organski i mineralni pigmenti , a oni imaju različitu postojanost . Organski pigmenti su sjajniji ali pod dejstvom sunčevih zraka , blede relativno brzo . Mineralni pigmenti su bez sjaja ali su postojaniji.Trajna šminka očiju ,dakle , najbolje je kombinovati organske i mineralne boje kako bi dobili i postojanost i sjaj .Boja nakon izvesnog vremena dobija “čuvenu” zelenkastu nijansu što imamo prilike da vidimo kod klasičnih tetovaža. Naravno , to se sa pigmentima za trajnu šminku ne dešava jer su potpuno drugačijeg sastava od onih za klasičnu tetovažu. Pigmenti koji se koriste kod trajne šminke, vremenom blede , ne menjajući svoju osnovnu boju (pogledajte šta je neophodno za trajnu šminku klikom OVDE) . To diktira i cenu same trajne šminke , koja je znatno skuplja u odnosu na klasičnu tetovažu.Vrlo je važno da klijent dobro održava higijenu kože nakon aplikacije trajne šminke.Poželjno je nanositi kreme koje će ubrzati proces zarastanja i regeneracije kože. Nikako ne treba češati i guliti deo kože koji je tretiran jer postoji mogućnost da se na taj način oguli i boja sa tetovirane trajne šminke.

Ukoliko i Vi želite da naučite sve o trajnoj šminki kao i o postupku iscrtavanja upišite kurs TRAJNE ŠMINKE a više o tome klikom OVDE