Select Page

OSNOVE ŠMINKANJA - prvi časovi na kursu Tehnike šminkanja lica

Osnove šminkanja

Za profesionalno bavljenje šminkom osnove šminkanja su ključ kvaliteta i postojanosti makeup-a. Osnove šminkanja se savladavaju na samom početku kursa za profesionalne šminkere i one su baza za dalje usavršavanje. Na samom početku učimo o različitim tipovima kože i pripremi koja je veoma bitna za kvalitetan makeup. Prvi korak u šminkanju su prajmeri koji pripremaju lice za tečni puder. Prajmer biramo prema tipu kože kako bi rešili problem masne, suve ili kombinovane kože. Nakon toga, ispravljamo diskoloracije na licu koje nastaju pojavom akni, ožiljaka i kuperoze. To ćemo učiniti korektorima u boji. Tečni puder se mora idealno slagati uz ten klijenta. Nakon nanošenja i utapkavanja tena nanosimo korektor jednu do dve nijanse svetliji od tena. Time ćemo istaći središnji deo lica i dati mu novu dimenziju. Puder u kamenu matiraće čitavo lice i osigurati ga od isijavanja. Tamnijim senkama – bronzerom – suzićemo delove lica koji su širi. Veoma je bitno poznavati različite oblike lica, ne možemo svako lice senčiti na istim mestima. Nakon nanošenja rumenila obavezan je i higlighter koji će dati svežinu licu i mladalački izgled. Fiksator na kraju šminkanja lica će “zaključati” svu šminku koju smo naneli i obezbediti je da traje tokom čitavog dana pa i noći. Na fotografijama su prikazani radovi polaznika kursa Tehnike šminkanja lica nakon samo dva časa učenja.

Ako i Vi želite da naučite osnove šminkanja pogledajte OVDE

Osnove šminkanja

Pre šminke obavezno nanesite kremu ili prajmer!

Krema i prajmer osvežavaju kožu i pripremaju je za šminkanje. Zahvlajujući tome koža ostanje sveža ispod šminke i stvara barijeru između lica i pudera. Ukoliko nanesete tečni puder na kožu pre kreme možete da izazovete nastanak bubuljica i crvenilo. Šminka postaje teška i lice se bori sa njom tokom celog dana. Ono što nijedna žena ne želi je nastanak bora, a ukoliko ne praktikujete da stavljate kremu pre pudera, vaše lice može da izgleda kao “ispucala zemlja”. Takođe prajmer obezbeđuje da vaša šminka duže traje.

Izaberite puder u svetlijoj nijansi!

Sve devojke mrze kada vide razliku između lica i vrata. Izgleda ružno i vaša šminka koliko god bila dobra neće odati takav utisak. Izabrati pravu boju pudera je jedna od najbitnijih stvari. Savet koji treba da praktikujete kako bi došli do perfektnog tena jeste da izaberete puder za nijansu svetliji od vašeg tena. Tečni puder nanesite četkicom na lice laganim i nikako kružnim pokretima. Sačekajte par minuta i nakon toga nanesite puder u prahu u boji vašeg tena. To je tajna za prirodan izgled i savršen ten.