Select Page

Kako našminkati plave oči

Kako našminkati plave oči

 

Kako našminkati plave oči? Plave oči su po svojoj boji veoma upečatljive i posebne da je zato važno znati kako se šminkaju plave oči. Zbog svoje autentičnosti one zahtevaju senke koje će istaknuti svu lepotu oka. Plave oči su vrlo izražajne i bez odgovarajuće senke oči ne mogu dobiti na svojoj dubini. Da biste postigli tu dubinu neophodno je da za šminaknje plavih očiju koristite neke od sledećih senki ali je važno i koji oblik oka imate (više o oblicima očiju klikom OVDE).Kako našminkati plave oči?

Suprotnost plavih očiju su smedje oči tako (više o šminkanju smedjih očiju klikom OVDE) da su senke u tim nijansama izuzetno dobre za plave oči. Koristite sedefaste senke kako biste dobili elegantan izgled (saznajte šta predstavlja elegantan izgled klikom OVDE) i vodite računa o tome da ako imate bore izbegavate sedefaste senke.
Birajte nijanse od bakarno smedje, svetlo smedje do braon varijanti ovih senki. Kao metod šminkanja koristite smokey eyes tehniku.Kako našminkati plave oči?

Oči mogu dobiti svoju dodatnu izražajnost ako koristite identične senke kao boja očiju (postoji još jedan način na koji možete izraziti vaše oči a tome više OVDE). U ovm slučaju su to plave senke i to apsolutno sve nijanse plave. Morsko plava nijansa daju očima jedan misterizoni izgled a u obzir dolaze i tirkiz plave nijanse.

Sive i crne senke za oči će dati očima dodatnu dubinu. Najbolje je koristiti one palete senke koje su namenjene za šminkanje očiju smokey eyes zbog toga što su tu već izabrane nijanse za senčenje.

Ako izlazite negde potrebna vam je večernja šminka i za takve prilike najbolje je da koristite teget maskaru uz smokey eyes (više o SMOKEY EYES tehnici više klikom OVDE) u bojama tamno plave, ljubičaste ili sive. Nemojte koristiti svetlije tonove plave jer će samo oni tamni zaista dočarati plavetnilo vaših očiju. Plave, crne i sive kombinacije daju intezivan i zavodljiv pogled. Ako imate plave oči onda će one izgledati upečatljivo samo ako imate manje boje na usnama. Tako da je idealan mat ruž u boji breskve ili sjaj u neutralnim tonovima. Izbor rumenila zavisi od nijanse tena, ali se držite prirodnog izgleda i nanesite ga samo u tragovima.Oči moraju biti čiste i ne previše vlažne pre početka šminkanja. Korektor se nanosi od unutrašnjeg ugla do sredine dok će kameni puder samo matirati podlogu i oko će dobro biti pripremljeno za dalje šminkanje. Naučite kako našminkati plave oči.

Naučite tehniku SMOKEY EYES kao i ostale tehnike šminkanja kursom za PROFESIONALNE ŠMINKERE a više o tome klikom OVDE

Ako želite da postane vrhunski profesionalac u šminkanju studijski program MAKEUP ARTIST je pravi izbor za vas a više o tome klikom OVDE