Select Page

Šminkanje prema obliku očiju

Šminkanje prema obliku očiju

 

Šminkanje prema obliku očiju.Oči su ogledalo duše, kaže izreka, a kako bi ta duša izgledala još lepše i privlačnije može pomoći odgovarajuća šminka ali i da poznajte šminkanje prema obliku očiju. Tačnije, vaše oči će prava tehnika šminkanja učiniti savršenim jer za svaki oblik očiju postoji drugačiji način nanošenja senke i ajlajnera. Bilo da su one okrugle, bademaste, udubljene ili bilo kojeg drugog oblika, naučite kako da pravilno osenčite i naglasiti oči i time dobijete očaravajući pogled ali ujedno možete naglasiti i usne. (saznajte kako da naglasite usne klikom OVDE)

Šminkanje prema obliku očiju…Ako imate okrugle oči šminkanje započnite nanošenjem tečnog ajlajnera od unutrašnjeg prema spoljnom uglu oka (ovo je odlična tehnika za vaše oči klikom OVDE), a liniju možete na kraju malo da uvijete prema gore. Zatim senkom u svetloj nijansi naglasite deo tik ispod obrve i unutrašnje uglove očiju . Tamnijom senkom lagano pređite po kapku, a najtamnijom u debljem sloju našminkajte pregib oka, ali pazite da ne odete previsoko, potezima aplikatora ili četkice od spoljnog ruba oka prema sredini kako bi kapak dobio definisaniji oblik.Šminkanje prema obliku očiju.
Idealnim oblikom očiju smatraju se bademaste oči. One imaju najbolju simetriju, a upravo je simetrija ono što nastojimo da postignemo šminkanjem. Kod šminkanja bademastih očiju koristite istu tehniku kao kod okruglih očiju, samo oponašajte oblik vašeg oka.
Oči treba malo podići pa će ajlajner imati najvažniju ulogu. “Tužne” oči naglasite i osenčajte na isti način kao okrugle i bademaste oči (više o smokey eyes tehnici klikom OVDE), a razlika je u tome da ajlajner mora biti mnogo izraženiji. Nakon što ste naneli senku, povucite deblju liniju ajlajnerom od unutrašnjeg prema spoljnom uglu oka, a ukoliko želite dramatičniji izgled na kraju oka izvucite liniju prema gore. (više o savršenom tenu klikom OVDE)
Kako bi blizu postavljene oči izgledale udaljenije, nanesite svetlu senku ispod obrva i u unutrašnje uglove kapaka, kao i kod okruglih očiju, ali razlika je u tome da ovde postoji bazna senka koja služi kao podloga. Tamniju senku u zaobljenom potezu nanesite malo izvan spoljnog ugla oka, a najtamniju senku nanesite na pregib kako biste stvorili kontrast. Ajlajnerom (saznajte kako se nanosi ajlajner klikom OVDE) ili olovkom za oči napravite liniju tik uz gornje trepavice počevši od sredine kapka i produžite je malo izvan oka u ravnoj liniji.
Ako imate li izrazito istaknute, isturene oči ne treba da posvetljujete donji kapak niti unutrašnje uglove očiju, već svetlu senku nanesite samo malo uz donji rub obrve. Kao i kod “prekrivenih” očiju bogato nanesite tamniju senku, a najtamnijom osim pregiba našminkajte i deo ispod pregiba. I najvažnije, ajlajnerom izvucite debelu ravnu liniju počevši od unutrašnjeg ugla oka. Tamni kapci učiniće oči manje isturenima, odnosno malo će ih udubiti.

Kursom za PROFESIONALNE ŠMINKERE  možete ući u svet šminkanja i ovladati svim tehnikama a više o tome klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE