Select Page

STROBING šminkanje - revolucionarni trend koji obara sve svetske trendove

STROBING šminkanje – revolucionarni trend koji obara sve svetske trendove

Nešto što je zamenilo konturisanje je apsolutna nova tehnika šminkanja koja je i revolucionarni trend – STROBING šminkanje. Strobing šminkanje je zapravo konturisanje lica bez tamnih nijansi i koristi se samo highlighter.
Ukoliko ste do sada konturisali svoje lice onda znate šta vam je sve potrebno i za strobing šminkanje. Strobing šminkanje radite uz pomoć hajlajtera koji može biti kremast, u prahu ili u stiku, pigment.
Hajlajter nanosite tamo gde svetlost prirodno pada. Važno je da lice bude čisto i podloga spremna što znači da morate imati puder koji će hidrirati kožu. Hajlajter nanosite na jagodične kosti, na T-zoni, brad ii iznad gornje usne jer su to najistaknutiji delovi lica.
Takodje, postoji razlika izmedju strobing šminkanja i konturisanja koja se ogleda u manjem korišćenju proizvoda prilikom šminkanja. Konturisanje zahteva mnogo više vremena i potrebne šminke dok vam strobing šminkanje garantuje prirodan i lep izgled.

Više o kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE

 

Postoji par razlika. Prva i glavna razlika, a i najočiglednija, jeste manje potrebnih proizoda (šminke) za postizanje strobing šminkanja. Kod konturisanja potrebni su nam hajlajteri ili svetle boje i tamnije nijanse. Međutim, kod strobing šminkanja je potreban samo hajlajter, odnosno svetlije nijanse. Za pravilno konturisanje je takođe potrebno dosta vežbe i znanja u suprotnom takva šminka će delovati loše i neprirodno, dok je strobing šminkanje dosta lakši i zahteva dosta manje znanja, a i krajnji efekat je prirodniji. Vreme koje je potrebno da se postigne željeni izgled je takođe različito, za postizanje strobing efekta potrebno je utrošiti dosta manje vremena nego za pravilno konturisanje lica.

Strobing šminkanje je tehnika kojom lice s potpunom podlogom (lakšom ili težom, zavisno o tipu kože i navikama) naglašavamo highlighterom na mestima na kojem nam pada svetlo na kožu. To znači ovo: Umesto da nanesete bronzer ili korektor tamnije nijanse na lice i stvorite polusenke, samo nanesite deo s highlighterom na dobre tačke na licu poput jagodica, vrha nosa, brade.Još jedan dobar trik za još izraženije strobing šminkanje je da pomešate puder ili korektor s malo hidratantne kreme kako bi delovao lakši, a sjajniji kada ga nanesete.