Select Page

Nega noktiju posle gela

Nega noktiju posle gela

 

Iako daju sličan efekat UV gel i akril tehnika ukrašavanja noktiju se razlikuju ali i različito deluju na nokte zato je nega (više o pravilnoj nezi klikom OVDE) noktiju posle gela neophodna. Nanošenje je različito, a i sušenje (gel se suši isključivo pod UV ili LED lampom, a akril na vazduhu). Kod gela, usled skupljanja, sušenja može doći do malog peckanja, kod akrila toga nema. Trajnost je gotovo jednaka, a nokti od akrila su nešto čvršći.Akril se smatra obično boljim izborom (ako ga radi isključivo stručno lice), jer se lakše uklanja (time i manje oštećuje nokat). Uklanjanje se vrši “soak-off” metodom (više o ovoj metodi klikom OVDE) (natapanja). Neka vrste gelova se mogu skidati na taj način, ali većinom se to radi turpijanjem. (saznajte sve o ostalim metodama nadogradnje klikom OVDE)
Da li je UV gel ili akril dobro urađen možete proveriti sami. Nalakirajte nokte (saznajte na koji način ih možete učiniti jedinstvenim a više o tome klikom OVDE). Kada budete lak skidali uljanim skidačem obratite pažnju da li je lak prošao kroz gel ili akril. Ako jeste onda je reč o loše urađenom “premazu”.Gel se našao na lošem glasu i zbog izloženosti UV zracima tokom sušenja, a obično posle njega nokti postaju vrlo mekani, tanki, gule se. Važno je da i gel i akril radite kod najboljih stručnjaka i da se obratite njima i u vezi uklanjanja. Postoje neki saveti koji vam mogu pomoći da nokti što manje stradaju posle gela. (više o ostalim načinima nadogradnje klikom OVDE)
Prvenstveno, posle gela, nije vreme da puštate nokte. Držite ih kratkima i turpijajte ih oblo, jer će biti meki i guliće se. Kada ih turpijajte, uvek pravite poteze turpijom u jednom pravcu.
Ne dirajte zanoktice u vreme oporavka posle gela. One štite novi jaki nokat, koji raste, od infekcija i oštećenja. Ako vam smetaju samo ih malo pogurajte i mažite nokte i ruke hidratantnim kremama i maslinovim uljem.Nokte s vremena na vreme pređite turpijom za poliranje. Ona lagano uklanja ostatke gela. Može se pojaviti mala grba tamo gde je gel počinjao, ali budite uporni sa turpijanjem, ali i nežni. Tako ćete poboljšati cirkulaciju u noktu i pomoći novom da izraste brže.Ruke perite hidratantnim sapunom i mažite osvežavajućim kremama. Iako maslinovo ulje deluje odlično, možete uzeti i kapsule vitamina E u apotekama. Samo otvorite kapsulu i sadržaj utrljajte u nokte i na zanoktice. Po potrebi upotrebite i turpiju za poliranje. Nakon skidanja akrila ne nanosite nikakav lak za nokte najmanje sedam dana.

Saznajte sve o metodama nagodradnje i pravilnoj nezi noktiju kursom Nadogradnja noktiju sa nail art-om a više o tome klikom OVDE