Select Page

Kako ukloniti celulit masažom

Kako ukloniti celulit masažom

 

Kako ukloniti celulit masažom? Celulit je deformitet kože koji je posebno izražen kod žena. Razlog nastanka celulita dolazi usled nagomilavanja toksina i masnoće ispod kože, usled čega vezivno tkivo slabi. Koža zahvaćena celulit podseća na pomorandzinu koru, zahvata regije ispod zadnjice, ruke, stomak, listove i sl. Ali srećom je to moguće rešiti i sprečiti njegov ponovni nastavak. Prvo i osnovno je masaža, zatim limfna drenaža i kombinacija sa ultrazvuko koja dodatno prodite u tkivo i razbija celulit. (saznajte i o drugim vrstama masaže OVDE)

Kako ukloniti celulit masažom i koje je najbolje rešenje? 

Postoji veliki broj tehnike anticelulit masaže ali je suština svake je da razbiju nagomilane naslage u potkožnom tkivu. Manuelna tehnika je široko rasprostranjena i predstavlja glavnu stavku kod problema ovakve vrste. Njome se tretiraju regije zahvaćene celulitom u kombinaciji sa uljima koji dodatno pomažu razgradnju celulita. Rezultati su vidljivi nakon serija od deset tretmana. Svaki tretman traje od trideset do četrdeset minuta. Zbog toga se preporučuje kao adekvatno rešenje da osoba sa celulitom bude tretirana manuelnom tehnikom u kombinaciji sa aparaturom koja će ubrzati proces uklanjanja celulita.(saznajte kako se radi masaža vratnog dela OVDE)

Kako ukloniti celulit masažom i koje su kontraidikacije? 

Kontraindikacije su sledeća stanja i bolesti: Kod proširenih vena, kod trudnica, kod povreda, kod malignih procesa i bilo kakvih promena na koži. Kada imate proširene vene, ne primenjuje se masaža jer može doći do pokretanja tromba koji izaziva infarkt ili šlog. Kada su u pitanju povrede, samo tkivo je povredjeno i možemo ga još dodatno povrediti i stvoriće se modrica pa će oporavak biti duži. Pogodno je da vaša koža bude zdrava na mestima gde se masira da bi efekat bio dobar (savršen efekat daje i ova masaža a više o tome klikom OVDE). Anticelulit masaža se preporučuje osoba svih starosnih doba koje su fizički aktivne ili neaktivne, samim tim je terapija različita i procedura lečenja drugačija. 

 Masaža može biti savršena i može imati neverovatan efekat samo ako se informišete OVDE 

Pogledajte kako izgleda anticelulit masaža

kako ukloniti celulit masažom