Select Page

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža

 

Celulit predstavlja želatinoznu materiju, sačinjenu od kapljica masnoće, vode i otpadnih produkata nastalih razmenom materije u organizmu pa anticelulit masaža može svojim dejstvima ublažiti vidljivost celulita.Nalazi se neposredno ispod kože u vezivnom tkivu, između ćelija, krvnih sudova i limfnih puteva.
Ove naslage vremenom vrše pritisak na okolno zdravo tkivo i ne dozvoljavaju normalnu i redovnu razmenu materija u organizmu. Dalje dolazi do nagomilavanja štetnih produkata u organizmu što zatvara krug štetnog dejstva, koje na kraju može dovesti i do raspadanja i odumiranja spoljnjeg sloja tkiva.
Celulit (više o dejstvu masaže klikom OVDE) može nastati još za vreme puberteta ali s obzirom da je koža mnogo elastičnija, neće se videti još neko vreme. Često se ovaj problem vezuje za gojaznost, mada celulit nije oblik gojaznosti i može se javiti i kod vrlo vitkih osoba.Takođe jedna od karakteristika celulita jeste da se češće javlja kod žena nego kod muškaraca. Razlog toga treba tražiti u građi potkožnog masnog tkiva. Ono je građeno od masnih ćelija (lipociti) koje su grupisane u režnjiće. Između režnjića nalaze se vezivne pregrade, građene od kolagenih i elastičnih vlakana a između njih prolaze krvni i limfni sudovi. Upravo je građa režnjića i položaj pregrada jedan od osnovnih razloga zašto 80% žena ima celulit za razliku od muškaraca. Kod žena su pregrade postavljene vertikalno u odnosu na površinu kože, dok su kod muškaraca ukrštene i čine mrežu pa ne dozvoljavaju probijanje zgrudvanih režnjića prema koži. Celulit može biti meki i tvrdi celulit (rešite celulit masažom a više o tome klikom OVDE). Tvrdi se obično javlja kod mladih osoba koje su još uvek u dobroj kondiciji. On je vezan za mišiće tako da ga je teško odvojiti od tkiva u kome se formirao.Vrlo je osetljiv na pritisak i lako nastaju modrice.Meki mastaje od tvrdog u kasnijim fazamakada koža počinje da gubi elastičnost. Meki celulit je najrasprostranjeniji i može se lako prepoznati.Glavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje (više o anticelulit masaži klikom OVDE). Osim toga postićićemo verovatno i određenu dozu relaksacije ali nam to nije primarni cilj.Hvatovi i međuhvatovi koriste se na butini sa obe strane i na potkolenici sa zadnje strane. Glutealna oblast, stomak. Potkolenica sa prednje strane i stopalo masiraju se kao u klasičnoj masaži ali nešto intenzivnije. Masaža stomaka nije obavezna. Noge se obavezno masiraju cele bez obzira što celulita nema svuda.

Više o anticelulit programu na kursu ANTICELULIT PROGRAMA a više o tome klikom OVDE