Select Page

ANTIAGE MASAŽA LICA - bolja cirkulacija i efekat liftinga

antiage masaža lica

 

Antiage masaža lica predstavlja masažu za podmlađivanje kože i usporavanje starenja kože.Antiage masaža lica – Ova masaža ublažava rubove bora – čini ih plićim, ostavljajući lifting efekat.Pokreti vrhovima prstiju i dlanova stimulišu cirkulaciju i time pospešuju tonus kože i mišića.

Svi pokreti se vrše na gore i na spolja tzv “lifting pokreti”.

Hidrogel kojim se masira u kombinaciji sa boosterom vraća energiju i svežinu koži.

Ovakvu masažu možete primeniti i sami kod kuće uz malo vežbe i bice efektna antiage masaža lica.

Uvrstite je uz svoju svakodnevnu negu kako bi vratili elastičnost i mladolikost kože.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE 

Bore
Prvi vidljiv znak starenja posle 25. godine su fine linije i bore. Ove bore se pojavljuju na različitim delovima lica i predstavljaju najlakše uočljive znakove starenja. Prvo se javljaju fine linije. Ove male, plitke bore obično postaju vidljive u spoljnim uglovima očiju. Poznate su i kao “bore smejalice” ili “vranine noge”. Fine linije se takođe mogu javiti na obrazima. Na čelu bore postaju vidljive kao horizontalne linije, izazvane su izrazima lica i vremenom se produbljuju. Manje, vertikalne bore između obrva su posledica mrštenja.

Dublje bore stvaraju se između nosa i usta i zovu se nazolabijalni nabori. One su povezane sa opuštanjem kože i često se vezuju za gubitak volumena.

Gubitak volumena
Iako ga nije uvek lako prepoznati, gubitak volumena je takođe ponekad poznat i kao opuštena koža, gubitak kontura, “ćureći vrat”, “pileća koža” ili ispijen izgled. Za razliku od gubitka volumena ili bora, on menja ukupan izgled lica na načine koji su transformativni ali koje je teško utvrditi. Smanjenje volumena i opuštene konture lica povezane sa gubitkom volumena primarno mogu dati licu negativan, tužan ili iscrpljen izgled. To može dovesti do pogrešnog tumačenja raspoloženja ili pogleda na svet osobe.

Sunce
Izlaganje sunčevim zracima je primarni spoljni faktor odgovoran za
starenje kože putem oksidativnog stresa. Oštećenje kože izazvano dužim, svakodnevnim izlaganjem UV zracima zove se foto-starenje, koje je takođe krivac za neujednačenu pigmentaciju.

Zagađenje
Izlaganje kože zagađenju, koje je najprisutnije u gradovima, može dovesti do oslobađanja po kožu štetnih slobodnih radikala. Pored toga, zagađenje pogoršava efekte izlaganja suncu, time ubrzavajući oksidativni stres.

Pušenje
Hemikalije i nikotin u cigaretama odgovorni su za ogroman rast količine slobodnih radikala u koži. Kao i zagađenje, pojačavaju intenzitet efekata izlaganja suncu, dovodeći do oksidativnog stresa.