Select Page

Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim kamenjem

 

Masaža toplim vulkanskim kamenjem podrazumeva zagrevanje kamenja u vodi na temperature od 45 stepeni, jer ono dugo drži toplotu i postepeno je otpušta. Pošto je nastalo hlađenjem lave, ovo kamenje nosi snažan zapis elektromagnetnog potencijala Zemlje, pa se pre poručuje i kao dobra energoterapija, za čišćenje organizma i balansiranje kretanja energije. Ova masaža više o masaži vratnog dela klikom OVDE) opušta napete mišiće, širi krvne sudove, poboljšava cirkulaciju i oksigenaciju tkiva, i ima vrlo izražen antistres efekat na ceo organizam, pa i na rad unutrašnjih organa, a posebno produbljuje disanje.
Kada se ne preporučuje: Osobe sa infekcijom na koži, s visokim krvnim pritiskom, svejedno da li su pod terapijom ili ne; nikako ako postoji bilo kakav zapaljenski proces u telu, kod proširenih, upaljenih i trombotičnih vena, za vreme menstruacije i bilo kog drugog krvarenja kao i kod malignih bolesti. U toku trudnoće i kod dece ovaj vid masaže se ne primenjuje.
Hot stone masaža tj masaža vulkanskim kamenjem je jedinstvena tehnika masaže (a kako izgleda masaža vulkanskim kamenjem pogledajte OVDE) koja omogućava preplitanje termodinamičkih blagodeti bazaltnog kamenja i blagotvornih svojstava eteričnih ulja. Rezultat je izuzetno opuštajući doživljaj.
Već hiljadu godina lečenje prirodnim metodama povezuje se sa geomagnetnim osobinama kamenja i njihovom energijom kojom se utiče na meridijane tela. Moderna fizika dokazala je da toplo kamenje nije samo odličan akumulator toplote, već specijalni prenosilac energije.
Toplo vulkansko kamenje se postavlja na energetske tačke preko kojih se utiče na/ili kontrolišu funkcije tela. ( više o ostalim masaža klikom OVDE)
Ova vrsta masaže oslobađa od napetosti u mišićima (više o opuštajućoj masaži klikom OVDE), veoma pomaže kod loše cirkulacije, odlično se pokazala kad se radi o reumatskim stanjima, bolovima u leđima, ali i ublažavanju anksioznosti, nesanice i depresije kao i drugih psihičkih stanja gde je toplota od povoljnog uticaja.

Kurs za PROFESIONALNOG MASERA će vam dati kompletno znanje o svim vrstama masaža a više o kursu klikom OVDE