Select Page

Kako se šminka lice

Kako se šminka lice

 

Kako se šminka lice? Šminka je u poslednje vreme postala svakodnevica skoro svake devojke pa se često mogu naći razni tekstovi na tu temu koji savetuju kako šta uraditi kada je ulepšavanje u pitanju. Ukoliko se godinama šminkate onda se i navike menjaju ali i način šminkanja. Kvalitet same kože lica mnogo utiče na izgled šminke. Dobro negovana koža podrazumeva konstantu negu (više o pravilnoj nezi klikom OVDE) raznim kozmetičkim preparatima prema tipu kože. Osnova svake dobre šminke i njene postojanosti je prajmer.

Kako se šminka lice i šta je prajmer?

Prajmer nanesite pre samog šminkanja kada ti stvorili podlogu za dalji rad. Koža tada postaje sveža i stvara barijeru izmedju lica i pudera. Ukoliko nanesete tečni puder na samu kožu bez podloge može doći do pojave bubuljica. Nakon stavljenog prajemera, dobar odabir pudera igra skoro najvažniju ulogu u kompletnom izgledu šminke.(saznajte kako da napravite pravi odabir pudera klikom OVDE)

 

 

Kako se šminka lice i kako odabrati puder?

Puder mora biti u vašoj boji koži ili bar za nijansu svetliji ali nikako ne sme da se vidi prevelika razlika u vratnom delu. Tečni puder se nanosi četkicom i to u pravcu rasta dlake i nikako ne praktikujte kružne pokrete. Puder u prahu će samo dodatno matirati tečni puder i učiniti ga postojanim. Pored tečnog pudera koristite i korektor za lice (više o važnosti korektora klikom OVDE) koji će dodatne nepravilnosti prekriti. Korektor je od izuzetne važnosti za kompletan ten jer će neujednačenosti u tenu dovesti do savršenstva.

Kako se šminka lice i kako našminkati oči?

Kada dobro uradite ten prelazite na oči koji moraju biti efektne i našminkane prema obliku vašeg lica ali i oka. Pored očiju veliku ulogu imaju obrve jer one predstavljaju vaš karakter i dodatno izražavaju oblik vašeg lica. Dovoljno je da blago oblikuejte vaše obrve i tokom oblikovanja vodite računa o luku koji pravite. Luk mora biti prirodan i nikako previše oštrih linija (pogledajte kako izgledaju dobre obrve klikom OVDE). Trudite se da boju obrva prilagodite i boji kose. Pošto one i te kako utiču na oblik vašeg lica još važniju ulogu imaju rumenilo i bronzer kojim se rade konture lica. Ukoliko imate izraženije jagodične kosti onda koristite rumenilo u boji kajsije. Ako se šminkate za svaki dan onda neka vam izbor senki bude takav da vaše oči izgledaju potpuno prirodno a to možete postići senkama u boji kože kao i izborom nekih zagasitijih boja (pogledajte kako izgledaju dobro našminkane oči klikom OVDE). Ajlajner će dodatno naglasiti oblik vaših očiju, dok će maskara dati vizuelno lepše i potpunije oko. Bež boja senke se koristi za dnevnu varijantu. Odlično se uklapa sa svetlom i tamnom braon bojom koje se nanose na krajeve očnih kapaka. Na kraju svega toga na red dolaze usne koje takodje moraju imati neki svoj oblik koji dodatno postižete olovkom za usne koja je uvek u tamnijoj boji od ruža koji nanosite. Možete imati i veće usne zahvaljujući olovci ukoliko ste vešti u iscrtavanju. Takodje je važno da boje ruževa za usne budu blage i prirodne.

Sigurno ste se pitali kako izgleda perfektno uradjena šminka kao i koja je tajna tako dobrog rezultata? Pogledajte OVDE kako i vi možete imati savršeni ten za samo nekoliko minuta.

Takodje, možete sebi priuštiti i malo više informisanosti o ostalim načinima šminkanja i da u tome postanete profesionalac klikom OVDE

Pogledajte kako izgleda prvi čas šminkanja na Akademiji Purity

20160301_152215-e1456859733616

Pogledajte kako izgledaju savršene konture lica

12543160_1651188461813106_1341253065_n