Select Page

Kako se koristi hajlajter

Kako se koristi hajlajter

 Kako se koristi hajlajter? Ovaj sve popularniji proizvod nametnuo se kao obavezan u postizanju idealnog izgleda. Problem nastaje usled njegove nepravilne upotrebe. Tu nastupamo mi, sa par praktičnih saveta kako da izbegnete greške prilikom njegovog nanošenja.Najpre, bitno je znati da se hajlajter koristi kako biste naglasili određene delove lica. Prelamanje svetlosti na naglašenim delovima utiče da vaše lice izgleda svežije i mlađe. Hajlajter se najčešće nanosi četkicom ili sunđerom, ređe jagodicom prstiju. Hajlajter nije isto što i korektor. Nanose se na istim delovima lica, ali deluju potpuno suprotno. Dok korektor  (više o korektoru klikom OVDE) prikriva nedostatke, hajlajter ima zadatak da istakne vaše crte lica. Nanosi se pri kraju procesa šminkanja, na već matirano lice (posle tečnog pudera i pudera u kamenu/prahu).

Kako se koristi hajlajter i na kojim delovima lica se nanosi?

Delovi lica na koje se hajlajter nanosi:centralni deo čela,po sredini nosa kako bi se postigao efekat suženja,ispod obrva,oko unutrašnjeg ugla oka,na vrhu jagodičnih kostiju,iznad sredine gornje usne kako bi se postigao efekat punijih usana.
Za konturisanje možete koristiti uglaste, ali i pravo sečene četkice. Međutim, oblik četkice zavisi i od vrste proizvoda koji koristite za konturisanje. Ukoliko upotrebljavate kremasti puder, najbolje će vam koristiti ravna četkica sa sintetičkim dlakama. S druge strane, praškaste proizvode bolje ćete naneti mekom uglastom četkicom napravljenom od prirodnih dlaka.
Kada je o konturisanju dobro nam je poznato da u poslednje vreme ima široku primenu. Medjutim kada devojke konturisu lice obično prave neke učestale greške (o greškama više klikom OVDE) koje jako utiču na kvalitet konturisanja.
I mnogi Tutorijali na Jutjubu najčešće savetuju upotrebu tečnog pudera, međutim, stručnjaci naglašavaju da su bolji izbor puderi sa mat teksturom, jer ih je lekše “blendirati”.
Konturisanje ne podrazumeva crtanje bilo kakvih linija. Suština je u uvlačenju obraza i kružnom nanošenju mat bronzera koji kreira senku u udubljenjima koja su na taj način nastala.

Dakle, kako se koristi hajlajter i kako se pristupa samom licu?

Licu ne treba pristupati kao slikarskom platnu i nanositi čitave površine hajlajtera (više o hajlajteru klikom OVDE) na čelo ili obraze radi postizanja sjajnog efekta. Dovoljno je samo malo ovog proizvoda na obrazima, nosu i bradi.
Generalno devojke koriste tečne pudere (napravite dobar izbor pudera a više o tome klikom OVDE) tokom konturisanja, dok treba koristiti pudere sa mat teksturom jer ih je lakše blendirati.

Više o kursu PROFESIONALNOG ŠMINKANJA klikom OVDE 

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE

ŽELIŠ DA POSTANEŠ PROFESIONALNI ŠMINKER?

DSCN8164

DA LI ZNATE DA PROFESIONALNI ŠMINKERI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

14794175_10207554595438765_475936547_n