Select Page

Greške koje pravite tokom konturisanja

Greške koje pravite tokom konturisanja

Greške koje pravite tokom konturisanja …Kada je o konturisanju dobro nam je poznato da u poslednje vreme ima široku primenu. Medjutim kada devojke konturisu lice obično prave neke učestale greške koje jako utiču na kvalitet konturisanja.Generalno devojke koriste tečne pudere tokom konturisanja, dok treba koristiti pudere sa mat teksturom jer ih je lakše blendirati. Takodje konturisanje je najviše vidljivo tokom rada sa tamnim linijama ali i u tome često greše. Ne treba preterivati jer je suština u uvlačenju obraza i kružnom nanošenju mat bronzera koji kreira senku u udubljenjima koja su na taj način nastala. I još jedna greška koja se često dešava kod konturisanja je nanošenje previše hajlajtera. Dovoljno je naneti samo malo hajlajtera na obrzima, nosu i bradi.

Više o kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA klikom OVDE

Greške koje pravite tokom konturisanja

Tutorijali na Jutjubu najčešće savetuju upotrebu tečnog pudera, međutim, stručnjaci naglašavaju da su bolji izbor puderi sa mat teksturom, jer ih je lekše “blendirati”.

Konturisanje ne podrazumeva crtanje bilo kakvih linija. Suština je u uvlačenju obraza i kružnom nanošenju mat bronzera koji kreira senku u udubljenjima koja su na taj način nastala.

Licu ne treba pristupati kao slikarskom platnu i nanositi čitave površine hajlajtera na čelo ili obraze radi postizanja sjajnog efekta. Dovoljno je samo malo ovog proizvoda na obrazima, nosu i bradi.

Konturisanje ili senčenje lica je postupak koji je postao veoma veliki trend u poslednje vreme, ali je zapravo trik koji profesionalni šminkeri širom sveta oduvek koriste. Svoju ekspanziju doživljava zahvaljujući mnogim poznatim ličnostima. Ukoliko se tehnika senčenja primenjuje na pravi način, korišćenjem svetlih i tamnih nijansi, dobijamo definiciju strukture kostiju lica. Veoma je bitno napomenuti da se senčenje ne vrši na isti način kod svih, jer postoje anatomski različiti oblici lica. Dakle, veoma je važno odrediti kog je oblika vaše lice (ovalno, okruglo, srcasto, četvrtasto itd.). Senčenje nam pomaže da istaknemo lepe crte lica, a da zakamufliramo neke nedostatke (da nos učinimo vizuelno manjim i prćastim, da smanjimo čelo, istaknemo jagodice, povećamo oči, promenimo oblik brade). Zahvaljujući šminki i uvežbanim pokretima možete potpuno promeniti oblik vašeg lica u samo par koraka. Greške koje pravite tokom konturisanja naučite na Akademiji Purity na kursu profesionalnog šminkanja.