Select Page

Našminkajte se sami

Našminkajte se sami

 

Šminka za svaki dan  mora biti umerena i jednostavna i niko prenaglašena zato našminkajte se sami i primenite ta pravila. Uvek kada krenete da se šminkate počnite od oblika vaših očiju (više o oblicima klikom OVDE) jer ćete tada znati koju tehniku  šminkanja da primenite. (pogledajte kako da našminkate krupne oči klikom OVDE)

 Senke, olovke za oči, tuševi, maskare, i još mnogo toga – jednostavno zna ponekad biti previše; pogotovo ako niste baš sigurni u ono što radite.

Odaberite adekvatnu paletu boja – Skladno vašem tipu kože, boji očiju, boji kose, odaberite odgovarajuću paletu senki. Postoji nekoliko osnovnih pravila koja se primenjuju prilikom odabira. Setite se gradiva o komplementarnim bojama koje ste učili još u osnovnoj školi te ga ponovite jer se komplementarne boje međusobno ističu pa isto vredi i kada je u pitanju isticanje boje očiju. Stoga, pri naglašavanju boje očiju, bitno je pronaći najsličniju nijansu u krugu boja te naglasite bojom koja se nalazi tačno nasuprot te boje.

Nabavite potreban “alat” – Ako ste se ikada pitali kako profesionalci mogu nanositi šminku na oči s tako malo grešaka, a s tako čudesnim rezultatima, uzmite u obzir da su za to, među ostalom, zaslužne prave alatke. Tako da ćete i vi morati nabaviti prave alatke, u koliko se u buduće želite šminkati poput profesionalca. Investirajte u nekoliko dobrih četkica, u dobru i kvalitetnu šminku za oči te kvalitetan odstranjivač.

Koristite podlogu za senke – Kako bi se šminka na oči lakše nanela te kako bi duže ostala na oku jako je bitno naneti podlogu (bazu). Podloge odnosno baze sprečavaju bleđenje i nakupljanje senki, te ga čine iznimno postojanim. Osim toga, boja senki  bude intenzivnija.

Prve slojeve senki  nanosite prstima – koristite svetle tonove u vrlo tankim slojevima te ih razmazujte vrhovima prstiju kako bi se što prirodnije stopili s kapkom. Kasnije, prilikom nanošenja tamnijih tonova koji oku daju dimenziju možete upotrijebiti kombinaciju četkica.

Ne zaboravite na tuš (ili olovku) i maskaru. Naravno da je svima jasno kako je nanošenje senki tek jedan korak prilikom šminkanja očiju (pogledajte šta možete uraditi crnom senkom klikom OVDE). Tu su još i olovke za oči, tuševi te neizostavne maskare. Svi ovi proizvodi od vašeg oka mogu napraviti čudo. Samo budite pažljivi i ne preterujte. Sigurno ne želite da vam trepavice budu zalepljene i pune grudvica osušene maskare ili da vam oči, nakon nanošenja tuša, izgledaju poput pandinih. (pogledajte kako izgledaju idealno našminkane oči klikom OVDE)

Uredite obrve – Odmah da napomenemo kako bez obzira koliko lepo i precizno našminkali oči, ako vam obrve nisu uredne – ništa vam ne vredi (pogledajte kako izgleda idealan oblik obrva klikom OVDE). S toga pre početka nanošenja šminke, budite sigurni da su vam obrve sredjene i nemojte čekati zadnji čas da ih počupate, jer bi u tom slučaju moglo doći do naticanja i crvenila što nije dobar temelj za šminku.

 

Ukoliko želite da naučite sve o tehnikama šminkanja za svaku priliku upišite kurs za PROFESIONALNOG ŠMINKERA a više o tome klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE