Select Page

Šminkanje očiju crnom senkom

Šminkanje očiju crnom senkom

 

Lice vam može izgledati još lepše kada upotrebite prave senke pa se šminkanje očiju crnom senkom izdvojilo upravo zbog velike prilagodljivosti oblicima očiju (više o oblicima očiju klikom OVDE). Izraz „Smokey eyes” ili zadimljeni pogled, u banalnom prevodu, predstavlja poseban vid šminkanja oka, koji daje efekat zavodljivosti i tajanstvenog pogleda „ispod obrva”.Dame koje žele da izgledaju zavodljivo svakako treba da pokušaju da se našminkaju u stilu „smokey eyes”-a na jedan od opisanih načina.
Za ovaj način šminkanja biće potrebna paleta senki, bar dve, tamna i svetla, zatim hajlajter, prajmer, olovka za oči, četkice za šminkanje. Dakle, standardni pribor za šminkanje.
„Smokey eyes” način podrazumeva upotrebu senki u cilju postizanja kontrasta svetlo-tamnih nijansi boje. Obavezna je tamnija nijansa smeđe, braon, zelene, teget, ljubičaste ili za drastičan kontrast upotrebite crnu senku. Biće potrebna još minimum jedna svetlija senka ili više njih, ali je važno da su iste ili slične boje u pitanju. Npr. ako želite braon „smokey eyes” upotrebite čokolada nijansu kao tamnu i još neku nijansu smeđu, tamnije ili svetlije, do bež ili čak belu, po vašem izboru.
Prvo se na gornji kapak nanosi prajmer. On je podloga za koju će naneta senka dugo vremena ostati fiksirana bez razmazivanja. Tako će šminka duže trajati bez popravke. Prajmer se nanosi četkom ili se razmaže prstima po celom kapku, sve do obrva. (više o podlozi pre šminkanja klikom OVDE)
Tamnom olovkom (saznajte šta sve možete olovkom za oči klikom OVDE) izvucite deblju liniju tik iznad gornjih trepavica počev od unutrašnjeg ugla oka prema spoljašnjem. Kratkom četkicom razmazati (izblendovati) povučenu liniju da se izgubi njena oštrina. Tako se suptilno naglašava ivica kapka. Izvući liniju izvan ivice kapka i podići je na gore ako želite mačkast pogled.
Svetlom tj. najsvetlijom senkom ako ćete koristiti više nijansi, osenči se unutrašnji ugao gornjeg kapka prema sredini. Senka može biti nešto svetlija od nanesene tamne senke koja je u spoljašnjem uglu kapka ili čak bela, mat ili sedefasta. Nanosi se do polovine kapka, do spoja sa tamnom senkom. Četkicom se granica između tamne i svetle senke izblenda da se boje pomešaju. Tako se prelaz ublaži da ne bude suviše oštar (više o blendanju senki klikom OVDE) i upadljiv. (ovim trikovima vam šminka može biti dugotrajnija a više o tome klikom OVDE)

Savladajte i ostale tehnike šminkanja prema oblicima očiju i lica kursom za PROFESIONALNOG ŠMINKERA a više o tome klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE 

ŽELIŠ DA POSTANEŠ PROFESIONALNI ŠMINKER?

DSCN8164

DA LI ZNATE DA ŠMINKERI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

14794175_10207554595438765_475936547_n