Select Page

SA KURSA ZA KOZMETIČARE - masaža dobrodošlice i priprema za tretman

Sa kursa za kozmetičare

Početni časovi kursa za kozmetičare ogledaju se u pripremi klijenta za različite tretmane. Obavezan teorijski deo podrazumeva učenje o različitim tipovima kože, bolestima, merama predostrožnosti, vrstama tretmana, higijeni, sterilizaciji, rukovanju aparatima i preparatima – upoznavanje sa samim poslom kozmetičara. Kako bi postigli što bolji efekat u svakom od tretmana lica koje radimo potrebno je uraditi temeljnu pripremu. Uvod u tretman lica je neophodan kako bi pripremili klijenta i imali “čisto platno” na kojem vršimo tretman. Započinjemo ga masažom dobrodošlice – masaža koja prija klijentu, opušta ga i podstiče cirkulaciju. Ona se vrši na dekolteu klijenta, vratnom delu, ramenom delu, slepoočnicama i glavi.

Sa kursa za kozmetičare

Započinjemo blagim poglađivanjem odnosno elferažom koji služi za opuštanje i zagrevanje segmenta koji tretiramo. On je ujedno i prvi i osnovi pokret u masaži. Pokret se izvodi od ključne kosti, ka ramenima i ispod ramena se završava. Nakon toga izvodimo vibracije odnosno protresanje – drugi pokret koji takođe služi za opuštanje. Opuštanje je i cilj ovakve vrste masaže. Svakodnevne obaveze mogu dovesti do velikog stresa i napetosti. Relaksacija je jedan od uslova rešavanja stresa. U masaži dobrošlice klijentu najviše prija masaža vratnog dela. Masaža vrata je veoma važna, jer većina ljudi pati od napetosti. Kada su vratni mišići napeti posledica toga mogu biti česte glavobolje. Napetost vratnih mišića može biti izazvana stresom, lošim držanjem tela i dugotrajnog sedenja za računarom.

Sa kursa za kozmetičare

Na drugom času polaznike učimo koncept kozmetičkog tretmana od početka do kraja kako se radi, objašnjavamo polaznicima čemu služi vapozon i darsonval i kako se primenjuje i takođe radimo detaljan klinički pregled kože kako bi polaznicima najbolje približili vizuelne promene na koži lica, vrata i dekoltea, objašnjavamo šta je karton klijenta, šta je anamneza i čemu služi. Teorijski i praktični deo. Za kozmetičare je ovaj segment veoma bitan jer prilaženje klijentu igra veliku ulogu u tome koliko su zadovoljni i da li će se odlučiti da budu stalni klijenti. 

POGLEDAJTE VIŠE O REŠENJU HIPERTONUSA

rešenje hipertonusa

POGLEDAJTE VIŠE O UREDNIM NOKTIMA

uredni nokti

POGLEDAJTE VIŠE O HRANLJIVOJ MASKI

hranljiva maska