Select Page

OSNOVE HIGIJENSKOG TRETMANA - sa trećeg časa na kursu za kozmetičare

Osnove higijenskog tretmana

Na trećem času kursa za kozmetičare tema su osnove higijenskog tretmana. Ovaj tretman je najčešći zahtev klijenata i može se raditi i dva puta mesečno. On je takođe i osnova za sve druge tretmane jer obezbeđuje čistu površinu za delovanje drugih aparata ili materija. Higijenski tretman najčešće sadrži komedoekspresiju – primaran način uklanjanja gnojnog sadržaja akni i mitisera. Higijenski tretman lica se još naziva i “klasičan tretman lica”. Preporučljiv je podjednako i za muškarce i za žene. Osnove higijenskog tretmana koje polaznici moraju naučiti su svakako tehnike bezbednog izvođenja komedoekspresije. Kompletan higijenski tretman podrazumeva: čišćenje, piling lica, parenje lica, komedoekspresiju, masku prema tipu kože, masažu lica, serum i kremu prema tipu kože.

Osnove higijenskog tretmana

Treći čas na kursu za kozmetičare započeli smo teorijskim delom o pripremi prostora i klijenta. Ovaj segment je veoma važan kako bi se klijent osećao prijatno i dobrodošlo. Klijentu štitimo odeću peškirom i pokrivamo ćebetom jer će biti u mirnom položaju pa je moguć osećaj hladnoće. Započinjemo tretman lica apšinkovanjem – uklanjanjem ostataka šminke i nečistoća. Zatim prelazimo na piling lica koji će odstraniti izumrle ćelije sa površine kože. Kako bi uspešno izveli komedoekspresiju potrebno je otvoriti pore toplotom. To se može učiniti vapozonom odnosno parenjem lica. 

Osnove higijenskog tretmana

Važno je da koža bude očišćena od komedona jer samo takva može da ima zdrave biološke funkcije i da bolje prima aktivne komponente i preparate koji se nanose. Takođe, veoma je važno da se sav gnojni sadržaj potpuno istisne iz pustule kako ne bi došlo do upale ili infekcije zaostalih bakterija. Tokom istiskivanja se obavezno koristi ubrus obmotan oko oba kažiprsta kako bi sprečili direktni kontakt ruku sa licem. Pravilnim izborom preparata, kako za sam tok tretmana, tako i za produženu kućnu negu, kozmetičar brine o tome da vaša koža izgleda čisto, negovano i sveže. Sa negom kože korisno je početi što ranije, jer se time usporava proces starenja.

POGLEDAJTE VIŠE O DRUGOM ČASU NA OVOM KURSU

za kozmetičare

POGLEDAJTE VIŠE O REŠENJU HIPERTONUSA

rešenje hipertonusa

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU ZA KOZMETIČARE

MG_6582