Select Page

TRETMAN ZA DEHIDRIRANU KOŽU - sa nastave na kursu za kozmetičara

Tretman za dehidriranu kožu

Na današnjem času kursa iz oblasti kozmetologije smo radili tretman za dehidriranu kožu. Model ima mešovit tip kože i blago dehidriranu kožu. Smestili smo klijenta u odgovarajući ležeći položaj, radili smo masažu dobrodošlice na regiji dekoltea, zadnjeg dela vrata i regiji glave. Svrha masaže dobrodošlice jeste u potpunom opuštanju klijenta i pružanju poverenja od strane stručnog lica – kozmetičara. Kako bismo mogli nastaviti tretman neophodno je da uradimo apšminkovanje. Inspekcija kože ili klinički pregled kože je sledeći, kada određujemo tip i stanje klijentove kože. Pošto je mešovit tip kože a blaga dehidratacija, stanje kože. Sledeći korak je piling.
Svrha pilinga je u pospešivanju keratinizacije kože, odnosno uklanja se površinski izumrli sloj rožastih ćelija epiderma. Koža lica postaje propustljivija za aktivne sastojke iz ostalih narednih preparata. Uklanjanjem izumrlih ćelija dolazi do stvaranja novih zdravih ćelija. U ovom tretmanu koristili smo enzimski piling koji je sačinjen od velike količine enzima. To je i jednom rečju biološki piling. Enzimi utiču na otapanje takozvanih keratinskih ljuspica kako i dolazi do keratinizacije. Sledeće je masaža lica, vrata i dekoltea u tretmanu za dehidriranu kožu.
Pored toplotnih procedura kao što su vapozon i 

termomaska, mi smo se odlučili za komedo gel koji takođe ima ulogu u otvaranju pora al bez termo efekta. Komedo gel se koristi obično za klijente čija koža lica ima indikacije ka proširenim ili u krajnjem stadiumu, ispucalim kapilarima. Jasno je proširene odnosno ispucale kapilare ne smemo izlagati dodatnoj toploti. Komedoekspresija je trenutak kada vršimo ekstrakciju nečistoća sa kože, odnosno komedona i pustula i papula. Tretman dehidrirane se završava osvežavanjem kože, tonikom predviđenim za klijentov tip kože. Darsonvalizacija je procedura koja se izvodi nakon osvežavanja kože tonikom, svrha je kompletna dezinfekcija pora.

 

 

 

Nakon dezinfekcije kože koristili smo krem masku od kamilice kojom smo kožu smirili, dodatno hidrirali i nahranili. U toku aktivnog dejstva maske na kožu koje traje oko 15 minuta, masirali smo klijentove ruke. To smo činili masažnom svećom. Nakon što se sveća upali i istopi taj vosak koristimo za masažu ruku.

 

POGLEDAJTE VIŠE O SUPSTANCAMA U MEZOTERAPIJI

15387463_1134652736651611_1309960953_o

POGLEDAJTE VIŠE O NIJANSIRANJU PLAVE KOSE

nijansiranje plave kose

POGLEDAJTE VIŠE O 4D MEZONITIMA

15401377_781959955275873_576512356_n