+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Nega kože posle letovanja

Nega kože posle letovanja

Najveći organ na telu je koža, ona ima veoma važnu ulogu u našem životu. Iako je bronzana boja kože nakon sunčanja lepa i svi je želimo, sunce oštećuje kožu koliko god da se štitite. Zbog toga je nega kože posle letovanja podjednako važna.

Koža nakon letovanja “pati”, posebno ako izgori na suncu. Suva koža nakon sunčanja je neizbežna, budući da sunce isušuje kožu, naručito na licu. Zbog toga je koža dehidrirana i pojačano odbacuje mrtvi sloj ćelija. Posle letovanja naša koža se peruta, pojavljuju se fleke i svojevrsne pigmentacije, a takođe i bore. Zbog toga je veoma bitno da našu kožu negujemo. Koža nakon mora deluje umorno, beživotno, iritirano, a često dolazi do pucanja kapilara. Sve je ovo posledica UV zraka.

S obzirom na to da je veoma važno uspostaviti ravnotežu masnoće i vlažnosti, kvalitetne kreme bogate hranjivim sastojcima za vraćanje sjaja i svežine kože predstavljaju odlično rešenje. Veoma je važno da kožu dobro hidriramo i dubinski hranimo kako bismo sačuvali njenu elastičnost i mekoću.

Koži će dosta pomoći ako uradimo piling tela. Pilingom tela ćemo sprečiti neujednačeno perutanje kože koje dovodi do “šarenog tela”.

Posle svakog tuširanja obavezno namažite mleko za telo. Osim toga povećajte unos vode kako biste se hidrirali iznutra. Hidratacija je veoma važna za našu suvu kožu. Pored svih koraka za hidrataciju, ipak je najbolje dubinsko hidriranje i revitalizovanje kože.

Mezoterapija je najbolja za ovu vrstu hidriranja kože. Ovom metodom, ćelije se dubinski hrane, čime se podstiče proizvodnja elastina i kolagena. Rezultati su brži i vidljiviji u odnosu na kreme koje sadrže vitamine, minerale i ostale supstance neophodne za lepotu i zdravlje kože.

Za lepotu kože preporučuje se i pridržavanje zdravih životnih navika, prvenstveno ishrane bazirane na voću i povrću, žitaricama i mlečnim proizvodima, jer se na taj način poboljšava regeneracija ćelija i čuva preplanuli ten, koji je dobijen postepeno i na zdrav način.

UPIŠI STUDIJE ZA ESTETIČARA-KOZMETIČARA, NAJSVEOBUHVATNIJE ZANIMANJE U OBLASTI NEGE I LEPOTE

kako se radi hemijski piling

VIDI OVDE

TRETMAN ZA DEHIDRIRANU KOŽU

TRETMAN ZA DEHIDRIRANU KOŽU

VIDI OVDE