Select Page

NAJBOLJE VOĆE ZA KOŽU - unosite vitamine prirodnim putem

Najbolje voće za kožu

Znate li koje je najbolje voće za kožu? Maske za lice mogu se kod kuće spremiti gotovo od svog voća.

Ako pratite savete za negu lica i tela možete pročitati razne savete o tome kakve domaće prirodne maske za lice su najbolje za vaš tip kože, za otklanjanje određenih problema, od kojih sastojaka ih pripremiti, koliko ih često koristiti…

U receptima za maske najčešće je barem jedan od sastojaka neka vrsta voća, što je normalno jer većina voća je bogata vitaminima i mineralima koji mogu kožu nahraniti i hidrirati svim potrebnim sastojcima. Ali, neke vrste voća su jednostavno bolje od nekih drugih, zbog svojih svojstava. Dakle, ako želite da svojoj koži priuštite ono najbolje, evo s kojim voćem jednostavno ne možete pogrešiti, jer će vaša koža dobiti sve potrebne sastojke.

Avokado

Ovo voće možda se ne može kupiti u svakoj prodavnici, ali veći trgovački lanci trebalo bi da ga imaju. Evo, zbog čega će se vaša potraga za avokadom isplatiti. On je jednostavno savršen za ljudsku kožu jer je bogat vitaminima – A (beta karoten), C, E, B kompleksom, te mineralima gvožđem, kalcijumom, kalijumom, bakrom, fosforom i magnezijumom. Bogat je nezasićenim masnim kiselinama i vlaknima. Svi ti vitamini, minerali, i neizostavne esencijalne kiseline pomažu u usporavanju procesa starenja, odnosno održavaju kožu hidriranom i zategnutom. Avokado, takođe, pomaže u rešavanju problema s aknama, sprečava upalne procese i isušivanje kože.

Kivi

Kivi je mnogima omiljeno voće, ali je savršen i za zdravlje i lepotu kože. Za početak, potrebno je naglasiti da kivi u sebi ima veliki postotak vode, što je dobro za hidratizaciju kože, što je dobra smernica za osobe koje imaju problema s isušivanjem, ali u principu dobar je za sve vrste kože, i može se koristiti na nedeljnoj bazi. Kivi je bogat vitaminima A, C, B kompleksom, E i K, te mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem, cinkom i bakrom. Sadrži antioksidanse lutein i zeaksantin.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

suzanin izbor

POGLEDAJ VIŠE O ETERIČNIM ULJIMA ZA KVALITETNIJI SAN

eterična ulja za kvalitetan san