Select Page

Nadogradnja trepavica je najbolji način da istaknete oči

Nadogradnja trepavica

Još davnih dana, pozorišne i filmske glumice obavezno su, zbog bolje izražajnosti lica, pre predstava i snimanja lepile veštačke trepavice. U drugoj polovini prošlog veka veštačke trepavice prodavale su se na kozmetičkim odeljenjima velikih robnih kuća i bile su dostupne svim ženama koje su na ovaj način želele, makar privremeno, da poboljšaju svoj izgled.
Mnogi su mogli da kupe trepavice i da ih uz pomoć specijalnog lepka zalepe na kapke. Takve trepavice bile su “spas” za gala prijeme i velika slavlja, trajale su nekoliko sati i sasvim dobro su osvežavale lice. Jedina mana im je bila ta što su izgledale previše veštački. Naime, ranije su se koristile trepavice u “jednom komadu” koje su se lepile od unutrašnjeg ugla kapka ka spoljašnjem, dakle prekrivale su ceo kapak.(više o načinu nanošenja klikom OVDE)
Danas je situacija drugačija jer se uglavnom koriste snopići dlačica koji se takože lepe za gornji kapak, ali samo na onim mestima gde su prirodne trepavice proredjene. Današnjom tehnologijom dobija se tri vrste trepavica: kratke, srednje i dugačke a prave se od prirodnih ili veštačkih dlaka. (pogledajte efekat 4D trepavica klikom OVDE)
Naravno, prirodne su bolje, jer većina veštačkih dlačica zapravo su najlonska vlakna koja, ako upadnu u oko, mogu da izazovu upalu. Lepak je izražen na bazi smole i proizvodi se u dve varijante – bezbojan i u crnoj boji. Crni lepak izgleda kao tanka linija ajlajnera, te se preporučuje damama koje inače koriste ajlajner.  (više o celokupnom postupku klikom OVDE)
Trepavice će izgledati prirodno, a njihov izgled se neće razlikovati od pravih ako ne preteruje s nadogradnjom. Suviše guste i dugačke trepavice sebi mogu da dozvole ekstravagantne dame sa krupnim očima, punim usnama i raskošnom frizurom.S druge strane, ako kratke trepavice ne ispunjavaju vaša estetska očekivanja, onda je najbolje da nadogradite one srednje dužine.
Uz pomoć nadogradnje, trepavice će postati ne samo duže, nego i gušće. Najbolja varijanta je da nalepite dva-tri snopića srednje dužine na spoljašnji ugao oka, a sredinu učinite gušćom s još nekoliko dlačica. U ovom postupku glavnu ulogu ima kozmetičarka koja mora da rasporedi veštačke dlačice po krajevima i sredini kapaka vodeći računa o njihovoj gustini (više o najboljem načinu nadogradnje klikom OVDE). Na kapku istovremeno postoje stare, srednje i nove trepavice. Zajedno sa opadanjem dlačica dolazi i do ispadanja veštačkih trepavica. Ako su one nestručno i neravnomerno nalepljene, onda se može dobiti ovakva slika: nakon nekoliko dana na jednoj polovini oka trepavice će otpasti, a na drugoj će i dalje biti dugačke i guste!

Ukoliko želite da naučite postupak nadogradnje trepavica upišite kurs NADOGRADNJE TREPAVICA a više o tome klikom OVDE