Select Page

ISTAKNITE PLAVE OČI - nadogradnja 4D trepavica, prirodne, crne, duge i guste trepavice

Istaknite plave oči

Na veoma lak i efikasan način istaknite plave oči. To svakako možete učiniti nadogradnjom 4D trepavica. 4D trepavice imaju izrazito crnu boju koja će uokviriti oko i dati veliki kontrast sa plavom bojom očiju. Istaknite plave oči ovom tehnikom nadogradnje trepavica koje svojim paperjastim rasporedom i različitom dužinom dlake stvaraju efekat zavodljivog pogleda.  Ova tehnika je popularno zvana “svilene trepavice”. Njihov vek trajanja na očima je oko 4 nedelje a nakon toga se radi dopuna – korekcija. Sintetičke dlake koje se lepe za prirodne su veoma lagane i ne otežavaju kapke. Lepe se direktno na prirodnu dlaku i otpadaju zajedno sa njom kada ona ispuni svoj životni ciklus. Veoma prirodan efekat, povećana gustina i tamna boja trepavica daju oku lepši i otvoreniji izgled. Pri ekstenziji trepavica potrebno je pratiti virtualnu šemu lepljenja u glavi. Svakoj zalepljenoj trepavici daje se određeni pravac, prilagođen šemi, čak i u slučaju prirodnih trepavica koje rastu u različitim pravcima. Česta greška: trepavice postavljene bez unapred osmišljenog pravca. Rezultat ovakve greške su trepavice bez forme i neurednost. Problem se rešava doslednim praćenjem pravila aplikacije trepavica.

Ako i Vi želite da naučite kako da radite ekstenziju 4D trepavica pogledajte OVDE

Sigurni smo da dosta vas čezne za gušćim trepavicama ili punijim obrvama. Istina, te stvari su nam genetski ,,poklonjene”, ali postoje tretmani kojima možemo, bar donekle, da ,,popravimo” stanje stvari.

Naša saradnica Milena sa bloga Beautymark otkriva vam domaći serum za rast trepavica (i obrva) koji je u njenom slučaju pokazao jako dobre rezultate.

U nekom periodu, pre godinu i po dana, primetila sam da mi je veliki broj trepavica nestao za kratko vreme i, blago rečeno, bila sam paranoična ! To se nekako poklopilo sa periodom kada sam koristila maskaru brenda koji ne bih da pominjem i samo znam da ju je bilo užasno teško skinuti, pa sam često bila gruba prema svojim trepavicama. Takođe, svakodnevno uvijam trepavice i dešava mi se da, u brzini, uvijačem za trepavice uštinem kapak i iščupam po koju trepavicu. Moguće da je uzrok bilo nešto sasvim drugo, no nebitno… Trebalo mi je nešto što će mi pomoći da mi se trepavice brzo regenerišu. U poslednje vreme gotovo svaki premium brend ima svoju liniju preparata za rast trepavica, ali u to vreme nisam našla preterano pozitivne povratne informacije korisnika o toj vrsti proizvoda. Sve naravno znamo da je tradicionalno upotreba ulja, posebno maslinovog, dobra za regeneraciju trepavica… Međutim, kada bih koristila samo ulje, nikada nisam dobijala neki primetne rezultate. Na nekom sajtu sam tada pronašla kako uraditi domaći tretman za rast trepavica i dala sam mu šansu. Ukoliko ne biste da odmah date svoje dragocene parice na MAC ili Urban Decay, koje je prvenstveno teško nabaviti kod nas, prvo pokušajte ovaj tretman za rast trepavica. Trepavice se regenerišu na svakih 4 do 8 nedelja, tako da već posle 2 do 3 nedelje je moguće videti da li serum za rast trepavica deluje. Ja sam ovaj tretman za rast trepavica koristila i za obrve (s obzirom da su ove vrste dlačica lica slične po građi i finoći), jer sam želela da im promenim oblik, i nikako nisu uspevale da porastu sa strane, gde su godinama bile uklanjane. Za domaći serum za rast trepavica će vam trebati:

1. Oko 20ml ricinusovog ulja – dostupno u svakoj apoteci,
2. Kora jednog limuna,
3. Sterilna posudica sa poklopcem u kome ćete čuvati serum za rast trepavica.

Priprema tretmana za rast trepavica:

Korak 1: Uzmite jedan svež limun i oljuštite koricu, toliko da iseckana može stati u kafenu kašičicu,
Korak 2: Iseckajte koricu na sitne komadiće,
Korak 3: Ostavite komadiće korice limuna da se osuše na vazduhu, par sati…

Korak 4: Stavite osušene korice limuna u sterilnu posudicu sa poklopcem u koju ste nasuli 20ml ricinusovog ulja,

Korak 5: Ostavite da odstoji minimum 72 sata, a maksimalno 5 dana.
Korak 6: Izvadite korice limuna iz rastvora i počnite sa upotrebom!

Nanošenje. Uveče, nakon temeljnog skidanja šminke, nanesite serum za rast trepavica. Nemojte ga nanositi tuferom na ceo kapak! Ne želite da ustanete ujutru sa naduvenim kapcima, što se često dešava kada ih opteretite velikom količinom vlage tokom noći. Umesto toga, nanesite serum za rast trepavica higijenskim štapićem (za uši) direktno na koren trepavica i dlačica obrva.