Select Page

Klasičan tretman lica

Klasičan tretman lica

 

Klasičan ili higijenski tretman lica podrazumeva dubinsko čišćenje kože procesom komedoekspresije. Može se raditi na svim tipovima i stanja kože jer samo čiste pore mogu da prime aktivne komponente i preparate.
Klasičan tretman lica (preporučljiv je i za muškarce a više o tome klikom OVDE) podrazumeva čišćenje lica, hemijski piling lica, parenje lica, komedoekspresiju, masku prema tipu kože, masažu lica (više o masaži lica klikom OVDE), serum i kremu prema tipu kože.
Početak tretmana predstavlja uklanjanje šminke i ostalih nečistoća sa površine kože preparatima koji ne sadrže sapune koji bi mogli da poremete PH kože. Odumrle ćelije se uklanjanju hemijskim pilingom (pogledajte postupnost tretmana klikom OVDE). Parenje lica se radi vapozonom koji se može koristi i kod osoba sa kapilarima koji su osetljivi na toplotu. Samim parenjem lica otvaraju se pore radi lakše komedoekspresije. Komedoeskpresija (više o tome klikom OVDE) predstavlja dubinsko čišćenje licda kojim se odstranjuju komedoni iz kanala lojne žlezde. Važno je da koža bude očišćena od komedona jer samo takva može da ima zdrave biološke funkcije i da bolje prima aktivne komponente i preparate koji se nanose.
Kombinovani tretman za čićcenje I obnavljanje kože. Čisti I apsorbuje masnoću ,uske pore, obnavlja I daje nežnost koži. Rutinski tretman pomaže prevenciji kože od bubuljica I kožnih defekata dajući joj mekoću u zdraviji izgled Primenjuje se na koži u iznosu od 5-7 min. Oprati mlakom vodom ,preporučuje se 1-3 puta nedeljno,izbegavati predeo oko očiju. Zelena glina ima ulogu u dubokom čišćenju,prirodnom pilingovanju I hranjenju ,apsorbuje toksine I mrtve ćelije kože ,pretvarajući ih u nove ,sveže ,ostavljajući sjajan film na koži. Namenjena je aknoznoj koži (više o aknoznoj koži klikom OVDE). Zelena glina sadrži preko 25 esencijalnih minerala,formiranih u hemijskim procesima unutar tla. Supstance su sa negativnim elektronskim punjenjima zbog čega mnogi toksini u koži I telu imaju pozitivno elektronsko punjenje koje ih privlači I samim tim čisti kožu. Koristi se vekovima protiv upala I infekcija. Aktivan je jedino u dodiru sa tečnošću. Bela prirodna glina-bogate mineralne supstance se koriste kao apsorbenti masnoće I toksina. Med –antiseptičko I antibakterijsko dejstvo. Sadrži 30 tipova flavonoida – ubica mikroba. Alantoin daje mekoću I glatkoću koži,hidrataciju I pomaže obnavljanju ćelija kože. Prirodni glycerin <kokos,palma> pomaže održavanje hidratacije kože. Ulje geranijuma pomaže u tretiranju akni ,infekcija I iritacija. Ulje lavande utiče na snažnu imunizaciju kože. Triklosen je sintetički kompleks sa anti klicnim,gljivičnim I virusnim karakteristikama. Vitamin E je moćan antioksidans koji pomaže u prevenciji ranih znakova starenja izazvanih pušenjem,radijacijama,otrovima I zagadjenjima. Kokosovo ulje pomaže koži kod iritacija I u prevenciji od isušivanja.

KOZMETIČKIM KURSOM možete naučiti sve o tipovima kože i pravilnoj nezi kože a više o kursu klikom OVDE

Takodje postoji studijski program ESTETIČAR /KOZMETIČAR a više o tome klikom OVDE