Select Page

Kako iz tamno smedje u plavu

Kako iz tamno smedje u plavu

Kako iz tamno smedje u plavu.Odsjaj farbe je ključan kada farbate kosu u plavo , od njega zavisi da li će vam boja biti žuta, pepeljasta, bela, bež ili bisernog tona pa se sigurno pitate kako iz tamno smedju u plavu .

0 – prirodan
1 – pepeljast
2 – violet
3 – zlatan
4 – bakarni
5 – crveni
6 – mahagoni
7 – duvan
8 – biserni
9 – bež
Ovi odsjaji znaju da se razlikuju kod različitih brendova, ali je u suštini i kod većine to – to.
Boldovani su odsjaji najčešće zastupljeni u plavim nijansama, trojku nisam obeležila jer se najčešće to zlatno izbegava u krajnjem rezultatu. Poslednji trend je i strawberry blonde, koja je neka riđkasto plava, ali o tome u nekom drugom postu.
Za rukovanje odsjajima potrebno je izuzetno iskustvo ili znanje, a neretko i jedno i drugo. Plave nijanse kod profesionalnih brendova uvek su posebno formulisane, sa pomešanim tonovima, kako bi se dobila prirodna nijansa.
Dosta devojaka koje se farbaju u plavu teže belo platinastoj kosi (nešto više o pramenovima klikom OVDE). Ovo često zadaje nesnosne glavobolje, i figurativno, a nekad i bukvalno kada se koristi suviše agresivna farba, hidrogen ili blanš.(nešto više o postupku farbanja klikom OVDE)
Zdrava platinasta kosa može biti isključivo i bez izuzetka samo kosa koja je prirodno svetlija i pritom nema crveni pigment. Sve ostalo rezultiraće polovičnim efektom i kosom lošeg kvaliteta.
Koliko god bilo teško ovo da prihvatite – prvobitnu bitku sa platinastom kosom ste izgubile ako prirodno nemate predispozicije da budete plavuše.Kako iz tamno smedje u plavu.
Umesto toga, izaberite prirodnije nijanse, u rasponu od 8-10, kako biste lakše izvukle željeni ton (uz dobru boju ide i dobra frizura a nešto više o tome klikom OVDE). Pravilo važi – što manja razlika između prirodne i željene nijanse, to ćete lakše izvući boju bez neželjenih tonova.Svaka farbana kosa zahteva jaku negu. Plava kosa je u tome, pored crvene, šampion. Veoma je jaka, hidrogeni koji se uz njih koriste su agresivni, a neretko se pribegava i blanšu (efektnim pramenovima promenite izgled, više o tome klikom OVDE)
Preporučujemo da obavezno uvedete tretman dubinske hidratacije (saznajte koji je najbolji način za hidrataciju kose klikom OVDE). Dužinu ne farbajte svaki put, dovoljno je jednom u par meseci napraviti preliv i osvežiti ton. Farbanje jakom farbom i jakim hidrogenom iznova i iznova će, bez izuzetka, sigurno uništiti vašu kosu.Kako iz tamno smedje u plavu.

Ako želite da naučite kako da pravilno koristite farbe kao i da postanete profesionalni u tome kurs za FRIZERA je pravi izbor a više o tome klikom OVDE 

ŽELIŠ DA POSTANEŠ PROFESIONALNI FRIZER?

Snapshot - 104

Za lepu damu bitna je i šminka i frizura - STUDIJE ZA MAKE UP UMETNIKA

Akademija Purity