Select Page

Kako imati čisto lice

Kako imati čisto lice

Kako imati čisto lice? Uredno i lepo negovano lice će vam dosta olakšati u mnogim stvarima koje se tiču samog izgleda ali i šminke. Sigurno ne želite da imate po koju bubuljicu ili nešto drugo. Ako želite da uvek izgledate besprekorno morate znati kako da pravilno očistite lice. Čišćenje lice nije dug i zahtev proces (pogledajte kako to izgleda klikom OVDE). Dobro je imati pre svega dobre preparate kako bi uvek izgledali lepo bez obzira na vašu starost. Pre nego što krenete da skidate šminku dobro operite ruke kako ne bi bakterije s ruku došle na lice i tako uzrokavale bubuljice. Ne zaboravite da dva pute predjete u predelu oko očiju jer se na tom području nalazi dosta šminike. Tokom ispiranja lica koristite mlaku vodu jer ćete tako uspeti da otvorite pore. Nakon umivanja sledi piling kože koji će ukloniti mrtve ćelije sa kože i na taj način pripremiti kožu za dalji rad.

Losion za čišćenje lica se nanosi laganim kružnim pokretima po licu i na taj način se postiže cirkulacija u licu. Uklanja se vodom i nikada ga nemojte zadržavati na licu.

Kako imati čisto lice i koji tipovi kože postoje?

Masna koža (više o masnoj koži klikom OVDE) je debela, čvrsta, često bela jer su krvni sudovi dublje raspoređeni. Na površini su dobro vidljive pore (usta izlaznih kanala lojnih žlezda). Kožna masnoća, izlučena iz žlezda, meša se sa znojem i obrazuje na površini kože vodeno-lipoidni film. Ovaj film štiti kožu od isušivanja i nepovoljnog uticaja faktora spoljašnje sredine (temperatura, hladnoća, ultraljubičasto zračenje…). Masna koža je jača od suve, sporije stari, na njoj se kasnije pojavljuju bore (zbog toga se preporučuje maska a više o tome klikom OVDE). Ali prašina i prljavština padaju na kožu, mešaju se sa masnoćom, često zapušavaju lojne žlezde i pojavljuju se “crne tačke”. U odsustvu adekvatne nege može doći do upale i stvaranja akni. U tom slučaju je naročito korisna voda zato što je idealan način čišćenja umivanje pomoću kreme za umivanje ili običnog sapuna. Vrlo masnoj koži nije potrbno dodatna hidratacija, jedino ako je koža samo malo masna potrebno je hidratisati s vremena na vreme, naročito u regionima sa suvom klimom. Na licu mogu biti i odvojeni suvi delovi kože, npr. usta, vrat, jagodice, čelo, koje takođe treba redovno obrađivati kremom za hidrataciju.

Kako imati čisto lice i kako tretirati suvu kožu lica?

Suva koža je tanka i nežna (više o masaži lica klikom OVDE). Ona brzo stari. Na njoj se rano pojavljuju bore (više o klasičnom tretmanu klikom OVDE). Tanka koža u bukvalnom smislu izgleda suva, nekad se peruta i često izgleda nategnuto. Zbog nedostatka zaštitnog sloja masti jako reaguje na temperaturne promene. Kod ljudi sa popucalim kapilarima na koži, kao po pravilu, koža je suva, zato što su kapilaqri kod nje postavljeni blizu površine, a to izaziva brži gubitak vlage. Na suvoj koži se ređe nego na masnoj pojavljuju bubuljice, ali ona je slabija, lako puca, postaje gruba, peruta se, naročito na vetru. Kozmetička sredstva koja se koriste moraju biti meka i bez alkohola. Treba i obilno hidrirati vrat i kožu oko očiju. Kada se za šminku koristi tečni krem – puder, treba ga nanositi na hidratisanu osnovu.

Postoji najbolji način da imate savršenu kožu u svakom trenutku kao i da saznate koji su preparati najbolji za negu kože lica a o tome možete biti informisani OVDE

Još više može saznati o koži i ostalim načinima nege OVDE

Pogledajte kako izgleda pravilna nega lica

DSCN5407

Pogledajte šta predstavlja higijensko čišćenje lica