Select Page

Odaberite pravu nijansu pudera

Odaberite pravu nijansu pudera

Odaberite pravu nijansu pudera.Jako je važno da puder odgovara vašoj koži i boji tena, jer ako ne izaberete pravi, možete da završite i kod dermatologa. Kada ga kupujete, obratite pažnju na boju i cenu, a nikako ga ne pozajmljujte od prijateljice.
Za dobar ten vašeg lica neophodan je dobar izbor pudera. Počnite uvek od boje vaše kože i prema tome birajte nijansu pudera. Trudite se da ne birate tamnije pudere koji su i to tri nijanse tamniji od vašeg tena jer će se na taj način videti velika razlika i delovaće neprirodno. Kada birate nijansu neka ona bude svetlija bar za jedan ton od boje vaše kože lica. Ukoliko imate mešovitu kožu tamniji puderi vam neće odgovarati dok mat puderi nisu za suvu kožu.Odaberite pravu nijansu pudera i posavetujte se na Akademiji Purity uz stučnu pomoć.

Odaberite pravu nijansu pudera brzo i lako.Puderi mogu biti tečni, u prahu i krem. Kada već napravite dobar odabir pudera važno je nanošenje tog pudera na lice. Najbolje se puder nanosi četkom dok postoje i sundjeri koji takodje ravnomerno rasporedjuju teksturu. Prstima i nije tako efektno jer se može desiti da neravnomerno nanesete puder. Ako imate suvu kožu onda izbegavajte pudere i koristite kreme u boji dok se za masnu kožu preporučuju puderi bez ulja i puderi u prahu koji mogu dodatno da matiraju izgled vaše kože lica. Neophodno je da dobro poznajte tip kože koji imate jer na osnovu toga birate i vrstu pudera koju ćete koristiti. Tehnika nanošenja pudera je takodje važna jer od tenike nanošenja zavisi i konačan efekat.Odaberite pravu nijansu pudera pravilno.

Više o smeru MAKEUP ARTIST klikom OVDE

Odaberite pravu nijansu pudera

Drugo sredstvo za nanošenje pudera je sunđer za tečni puder. Sunđerima se puder tapka po licu. Vrlo je bitno da pre nego što na sunđer stavite puder, ili ga umočite u puder, sunđer prvo pokvasite i dobro iscedite ali tako da ostane vlažan. Ovo je odličan način da se puder ne razmazuje.

Ukoliko puder nanosite jagodicama prstiju morate biti jako obazrivi u pokretima. Najbolje je nanositi ga kružnim pokretima uz obaveznu proveru da je puder svuda po licu ravnomerno nanet.

Takođe, postoje četkice za nanošenje pudera u prahu i kamenu. Ovaj puder koristi se na kraju, kao završni sloj, kao fiksator podloge. Nanosi se gustim širokim četkicama, ali nežnim pokretima. Ovo nanošenje treba da liči da maženje lica. Ujedno, vrlo je bitno da svaki deo lica bude fiksiran, tačnije bitno je da svaki deo lica na koji smo stavili podlogu sada ponovo pređemo i fiksiramo. I ovaj puder nanosimo od centralnog dela lica ka spolja.