Select Page

Frizure za ovalno lice

Frizure za ovalno lice

 

Ovalno lice je ono koje je najšire u područiju jagodica i zatim se blago i pravilno sužava prema bradi i čelu i neophodno je poznavati koje su frizure za ovalno lice. Ono je zapravo modifikacija četvrtastog lica samo s mekim i ženstvenim crtama.
Ako vam je genetski rulet podario ovu strukturu lica možete biti zahvalni jer je takav oblik lica prilagodljiv.Vaše lice je zaista pogodno za gotovo bilo koju frizuru koju poželite, ali vam savetujemo da uvek pokušate maknuti kosu s lica kako biste pokazali pravilne crte lica.
Postoje različiti tipovi kože i kose kao i različiti tipovi tela! Oblik lica dakle će odrediti ton odabira frizure i make upa koji će pristajati svakoj od vas. Ne postoje dve iste devojke i upravo je ova raznolikost ono što život i igru modnim i frizerskim trendovima čini zanimljivom.
Jeste li ikada pokušali stati pred ogledalo i proceniti svoj oblik lica? Ovalno lice je ono koje je najšire u područiju jagodica i zatim se blago i pravilno sužava prema bradi i čelu. Ono je zapravo modifikacija četvrtastog lica samo s mekim i ženstvenim crtama.
Jednostavna, praktična i elegantna frizura (saznajte kako da stilizujete frizuru klikom OVDE) koja može s vama proći kroz mnoge situacije običan je visoki konjski rep. Vi se zbog oblika lica ne morate poigravati nikakvim iluzijama i tapiranjem. Jednostavno ga zaližite i jedan pramen omotajte oko gumice i nevidljivo pričvrstite ukosnicom.
Stepenaste frizure  uvek su odličan odabir, posebice za one među vama koje imaju ponešto gušću kosu pa je potrebno malo joj smanjiti volumen pri vrhovima. Najkraći pramenovi ( više o pramenovima klikom OVDE) neka se nađu negde na dužini između donje tačke jagodica i brade.
Imate li nešto dužu kosu možete je blago uviti figarom i zatim pričvrstiti kopčom na potiljku. Nekoliko nestašnih pramenova izvucite neka plešu uz lice. Ovo je odlična i u nekoliko minuta gotova frizura koja ujedno izgleda i svečano i zaigrano (saznajte koji je najbolji način stilizovanja klikom OVDE).
Svakako ako u potpunosti poludite za stalnim stiliziranjem kose i zaželite se promene, frizer će vam u tome pomoći.. Vama će odlično pristajati i vrlo kratka frizura.
Odaberite onu koja pada u veselim pramenovima s malim šiškama na stranu i samo vrhove stilizujte voskom za kosu. Najbolje će stajati devojkam s visokim i istaknutim jagodicama.
Kratke, srednje, duge, slojevite, paž. Sve su ovo dobre frizure za ovalno lice. Jedino o čemu trebate da razmislite je koji deo lica želite da istaknete. Recimo, kratka frizura blago zaobljena prema vilici istaći će vaše jagodice.
Stavite je iza ušiju, a donji deo kose pustite da vam pada napred preko ramena i grudi. Ovo je divna frizura ako želite da istaknete vaše oči ili osmeh.
Srednje duga talasasta kosa koja vam opušteno pada preko ramena, a istovremeno je diskretno sklonjena sa lica prema nazad, idealno će istaći savršenstvo ovog oblika i prikazati vaše lice u punom sjaju (više o konturisanju kose klikom OVDE).Naravno, ako neke delove lica baš i ne želite da ističete, izaberite malo “zatvorenije varijante” frizura. Napravite klasičnu punđu, sjajno će vam stajati.Slobodno eksperimentišite sa šiškama, one su idealne za to. Ali nemojte da preterujete, kako ne bi nepotrebno narušili ovalni oblik lica.
Tamniji pramenovi oko lica još više će naglasiti ovalni oblik lica.

Pogrešne frizure za ovalno lice

Uzevši u obzir savršenstvo ovog oblika jako je malo pogrešnih frizura za ovalno lice. Vodite računa o sledećih nekoliko stvari i neće biti problema.
Izbegavajte svaku frizuru koja vam pada preko lica i očiju, odnosno frizuru koja pokriva vaš divni ovalni oblik lica. Budite oprezni kod frizura sa šiškama, jer bi licu mogle dodati nepotrebnu širinu i tako pokvariti njegov savršeni balans. To se posebno odnosi na duge ravne šiške. U principu, izbegavajte sve oblike frizura koje licu dodaju širinu, odnosno visinu. Ovalnom licu nije potrebno ništa dodavati niti oduzimati, ono je jednostavno perfektno.

O svim oblicima lica, tehnikama i načinima stilizovanja frizura možete naučiti na kursu za PROFESIONALNOG FRIZERA a više o tome klikom OVDE