Select Page

Tri najpopularnije frizure u 2016. godini

Tri najpopularnije frizure

Tri najpopularnije frizure u 2016 – oj.Stalno izlaze novi trendovi tako da i 2016. su obeležile mnoge novine. U ovom slučaju su u pitanju frizure i to tri najlepše frizure za ovu godinu. Sve one su veoma elegantne i mogu vam promeniti izgled. Jednostavnost uvek prednjači. Pletenice se uklapaju uz skoro svaku kombinaciju te tako opuštena pletenica za zavezanom gumicom i trakom na glavi može biti vrlo efektna. Ukosnice su tu samo da zakačite ostatak kose. Sve što je potrebno da uradite jeste da obmotate traku ovo glave i da ostatak kose vežete u rep nakon čega ćete napraviti pletenicu.
Za potpuno elegantni izgled kosa vezana u rep je pravi izbor. Neophodno je da prednji deo natapirate i da to spojite sa ostatkom kose i vežite rep. Ispletite od repa pletenicu. I na kraju frizura koja će dominirati tokom ove godine je pundja i šiške. Tri najpopularnije frizure, ako imate šiške onda će vam ova frizura jako lepo stajati. Ako ipak nemate šiške onda se možete poslužiti trikom tako što ćete staviti ekstenzije za šiške. Ili možete napraviti šiške od pundje koju budete napravili pod uslovom da vam kosa nije preduga. Svakako je sve na vašoj kreativnosti.Tri najpopularnije frizure u 2016 – oj.

Tri najpopularnije frizure.

Kosa (lat. capilli) predstavlja skup dlaka na glavi čoveka. Životni vek kose na glavi varira od 2 do 4 godine tako da se sva kosa obnovi za 6 godina. Smatra se da na svakih 15 minuta čovek ostane bez jedne dlake u kosi. To je od 30 do 100 vlasi dnevno što zavisi od samog broja vlasi u kosi i njene boje. Prosečan čovek ima oko 100, 000 dlaka na glavi. Kosa štiti glavu, samim tim i mozak od negativnih uticaja spolja kao što su Sunce, vetar i slično. Ona ima i estetsku ulogu. Njena boja varira zbog odnosa pigmenata i kiseonika, pa se ne mogu odrediti sve boje i nijanse kose. Naravno, postoji osnovna podela na plavu, crnu, smeđu i riđu boju kose. Svaka boja karakteristična je za svaki kontinent, kao i njen oblik. Tako je, na primer, za afrički kontinent karakterisična gusto loknasta crna kosa, za Evropu smeđe- blago zatalasana kosa. Vlasi nisu jednake debljine svih boja kose, pa ni njihov broj.

Postoje raznolike forme frizura.

Na slikama su tri najpopularnije frizure u 2016-oj godini.