Select Page

Kako se stavlja senka za obrve

 

 Senka za obrve

 

Kako se stavlja senka za obrve? 

Žene najčešće imaju problem da nadju pravi oblik obrva. Pored naglašenog crvenog karmina i jako podebljane obrve mogu biti problem. I za karmin je opet razumljivo da bude jaka boja jer može biti prilagodjena za večernje izlaske, medjutim prenaglašene obrve mogu imati kontraefekat na celokupan vaš izgled. Oblik obrva može da izrazi vaš karakter kao i vašu sigurnost. Zato je neophodno da imate idealan oblik obrva shodno vašem obliku lica. (više o idealnom obliku klikom OVDE)

 

 

 

 

Kakvu promenu može napraviti senka za obrve?

 

Postoji i trajna metoda iscrtavanja obrva (pogledajte kako izgleda trajna metoda klikom OVDE) za koju se odlučuju tek tada kada shvate da drugačije ne mogu imati idealan oblik ili ukoliko ne žele da iscrtavaju obrve olovkom ili im je senka za obrve više dosadila.Ukoliko vam obrve nisu sredjene onda i ceo makeup na vašem licu neće doći do izražaja tako da mora senka za obrve biti umereno nanešena jer će na taj način makeup imati svoj smisao.
U poslednje vreme u modi su obrve koje su guste i malo podebljane pa je senka za obrve idealna za postizanje takvog efekta. Promena oblika obrva može mnogo da utiče na oblik vašeg lica (više o oblicima obrva klikom OVDE). Obrve dodatno uokviruju lice i ako su pravog oblika oči izgledaju krupnije, blistavije, otvorenije. Kod obrva čiji je luk previše oštar lice može izgledati strogo i ljuto. Ako su predugačke lice izgleda tužno a ukoliko su previše istanjene do izražaja neće doći vaš karakter. Oblik obrva takodje zavisi i od ostalih delova lica tačnije mogu da naprave balans a najviše zavisi od oblika i veličine oka kao i razmaka izmedju očiju.

Kako se senka za obrve nanosi prema oblicima očiju?

Ako imate sitne oči onda obrve moraju biti delikatnije. Trebalo bi da budu tanke i da imaju blagi luk. Kod razmaknutih očiju je razmak očiju velik tako da senka za obrve mora biti naneta tako da docrtate prednji deo obrva i na taj način ih vizuelno približite (više o šminkanju prema oblicima očiju klikom OVDE). Ako imate tužne oči onda docrtajte krajeve obrva tako da izgledaju skoro ravno i da se uvijaju blago naviše ka slepoočnici. Kod duboko usadjenih očiju priča izgleda totalno drugačije pa tu možete sebi dozvoliti malo veće obrve. Oči sa spuštenim kapcima moraju imati blago izvijeni luk. To zakrivljenje će vizuelno podići kapak. Obratite posebno pažnju kada čupate obrve sa donje strane i to od centra ka spolja da bi senka za obrva prilikom nanošenja dopunila ostatak obrva.

S obzirom da je bilo reči o oblicima očiju, neophodno da znate nešto i o oblicima lica. (saznajte kako izgleda pravilno šminkanje prema obliku lica klikom OVDE
Ovalno lice se najviše prilagodjava svim tipovima obrva i u zavisnosti od ostalih delova lica se odredjuje debljina obrva.
Četvrtasto lice mora iamti blago oblikovane obrve sa lukom dok okruglom licu pristaju kraće obrve sa istaknutim uglom. Kod srcastog oblika lica, obrve moraju biti kratke sa blago povijenom najvišom tačkom na sredini a sve to može senka za obrve koju morate odabrati prema vašoj boji kose i tena.

Priuštite sebi idelan oblik obrva i budite inovativni. Ako želite da imate najidealniji oblik obrva kao i najidealniju šminku onda kliknite OVDE i budite besprekorni u svakom trenutku. 

Pogledajte kako se postiže vrhunski kvalitet u šminkanju i koji je najbolji način za to klikom OVDE