Select Page

Sve o japanskom iscrtavanju obrva

Sve o japanskom iscrtavanju obrva

 

Ova tehnika spada u kategoriju polutrajnog make upa (‘semi-permanent’). Japanska metoda omogućuje da se dobije prirodan izgled obrva, a dlačice se ne čupaju, nego samo iscrtavaju. Rezultat je toliko prirodan (pogledajte kako to izgleda klikom OVDE) da je razlika između obične i nacrtane obrve gotovo nevidljiva, pošto se svaka dlačica crta upravo tamo gde prirodna nedostaje. Prednost ovog tretmana je što se obrve ne mogu izbrisati kao u slučaju klasičnog make upa, nego su postojane na bazenu, plaži i u teretani. Lice izgleda mlađe i vedrije pošto su obrve prilagođene vašem licu u potpunosti.Postupak iscrtavanja obrva japanskom tehnikom sastoji se od nekoliko koraka, a prvi je savetovanje o željama i procena trenutnog stanja obrva. Potom sledi digitalni izračun simetrije, slikanje i ocena.

Da bi stvorili osećaj koliki intenzitet pritiska se treba vršiti na koži klijenta prvo taj pritisak vežbamo na veštačkoj koži, linoleumu (pogledajte kako izgleda taj postupak klikom OVDE). Linoleum je slične teksture kao i ljudska koža.Postupak se započinje crtanjam nosa i očiju olovkom na veštačkoj koži kako bi imali smernicu za simetrično iscrtavanje okvira obrva olovkom.

Kada iscrtamo okvir obrva olovkom popunjavamo ih japanskom metodom iscrtavanja kao i na prirodnoj koži. Naizmenično se radi jedna pa druga iscrtana obrva kao što bi se radilo i na klijentu.

Oblik i simetrija obrva variraju od klijenta do klijenta i zavise od položaja ostalih delova lica.

Simetrija je vezana za geometriju, ona je preslikavanje figura u geometriji. Simetrijom se naziva i osobina simetričnosti figure u odnosu na pravu (osu), tačku (centar) ili ravan, tj. svojstvo geometrijske figure da ima osu simetrije, centar simetrije, ili ravan simetrije.

Početak svake obrve određujemo tako što osu simetrije virtuelno provlačimo kroz početak oka a linija preseka je početak obrva klijenta (pogledajte kako to izgleda u praksi klikom OVDE). Širinu obrve, tj. duž A1A2 je uvek od 5 do 7 milimetara. Luk obrve, tj. najviša tačka obrve se određuje tako što se kroz tačku A2 pod uglom od 30 stepeni izvlači vertikalna duž koja se spaja u tzaački B1 koja se provlači od nozdrve klijenta preko zenice klijenta i spaja se sa ovom duži. B2 tačku dobijamo povlačenjem normalne linije u odnosu na tačku B1 i to 2 milimetra kraću od duži A1A2 samim tim duž B1B2 će biti od 3 do 5 milimetara. Poslednju, petu tačku, tzv. C tačku, dobijamo izvlačenjem duži od nozdrve klijenta kroz kraj oka klijenta. C točka se mora nalaziti iznad A1 tačke a ispod B2 tačke. Visinu te tačke majstor i klijent određuju uglavnom dogovorom. Spajanjem ovih tačaka dobijamo okvir obrve, tačnije, okvir unutar koga iscrtavamao dlačice japanskom metodom iscrtavanja obrva.

Nakon toga, šublerom prebacujemo osu simetrije na drugu obrvu i na taj način dobijamo apsolutnu simetriju obrva i sigurnost da će japanska metoda iscrtavanja obrva biti uspešna.(pogledajte krajnji rezultat klikom OVDE)

Japansko iscrtavanje obrva se izučava kao deo predmeta Tehnike tretiranja obrva i trepavica na smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR a više o ovom studijskom programu klikom OVDE