+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ZNAČAJ MASAŽE STOPALA - opuštanje i poboljšanje organizma

Značaj masaže stopala

Značaj masaže stopala je veliki s obzirom da provodimo ceo svoj život na njima. Na našim stopalima nalaze se zone koje odgovaraju svim oganima i žlezdama u našem organizmu, kao i preko 70.000 nervnih završetaka. Masažom stopala odnosno stimulacijom odredjenih tačaka na stopalima mogu se otkloniti različite tegobe, odnosno blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Masaža stopala opušta, osvežava organizam i daje osećaj lakoće nogu. Učinak je isti kao kod masaže celog tela, zato se može raditi kao posebna masaža, ali i u sklopu neke druge masaže, kao i rekreativcima. Stopala i šake govore sve o nama i našem zdravlju, kako nam rade bubrezi i jetra, kakav nam je hormonski status i temperament.

Značaj masaže stopala

Kineski lekari su napravili precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama još pre 5.000 godina, od kada se ova veština primenjuje. Refleksologija ( masaža stopala I šaka) je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, popularna je u Evropi i Americi, a od 2007. kod nas je priznata kao tradicionalna metoda lečenja.Prvi refleksološki tretman je ujedno i dijagnostički jer nam bol na određenoj tački stopala pokazuje koji organ pati, da li se radi o akutnoj ili hroničnoj fazi bolesti. Ako je bol oštar i prodoran, radi se o akutnom problemu, dok tup bol obično ukazuje na hroničan problem koji je energetski oslabio određeni organ. Pomoću refleksoterapije lako možemo ustanoviti da je, primera radi, poremećen rad bubrega uslovio oštećenje sluha, a da je poremećaj u radu jetre doveo do poremećaja vida ili nekog drugog zdravstvenog problema.

Značaj masaže stopala

Refleksoterapiju eteričnim uljima možemo koristiti za opuštanje, poboljšanje cirkulacije i koncentracije, podizanje opšteg tonusa i revitalizacije tela, te za smanjenje nervne napetosti i agresije, otklanjanje hroničnog umora. Praksa mi svakodnevno potvrđuje koliko je refleksologija precizna u dijagnostici i sigurna u terapiji. U svim razvijenim zemljama ona je priznata kao zvanična metoda lečenja. Kad u proleće iz zatvorenih cipela i čizama uđu u laganu, letnju obuću, ljudi s čukljevima suočavaju se sa jakim bolovima. Zato je tu refleksoterapija, koja pomaže u lečenju bolova, otečenih i deformisanih stopala. Kontinuiranim pritiskom na skraćene tetive i mišiće otklanjaju se blokade, a stopalo se vraća u prvobitnu formu.

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU ZA OŠTEĆENU KOŽU

tretman za oštećenu kožu

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O MEZOPORACIJI PROTIV CELULITA

DSCN8246

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU RADIOTALASNIM LIFTINGOM

OVDE