Select Page

TRETMAN RADIOTALASNIM LIFTINGOM - sa nastave na trećoj godini smera Estetičar-kozmetičar

Tretman radiotalasnim liftingom

Studenti treće godine smera Estetičar-kozmetičar radili su tretman radiotalasnim liftingom. Praktična primena znanja iz ove oblasti bila je na nastavi predmeta Elektrotehnika i aparaturna kozmetika. Studenti ovog smera su orijentisani ka različitim granama estetike i kozmetologije a što se tiče tretmana lica i kože tokom godina intenzitet rada i znanja se pojačava. Nakon dve godine obrazovanja sada su spremni da rade sa aparatima kao što je ovaj aparat sa radiotalasima.

Tretman radiotalasnim liftingom je nehirurški i neinvazivni lifting za opuštenu kožu. Ovom metodom moguće je tretirati opuštenu kožu čitavog tela, pre svega stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina. Koža lica postaje čvršća, fine bore nevidljive, dublje se redukuju, a kesice ispod očiju smanjuju za 30 odsto, dobija se svež i podmlađen izgled. Radiotalasi predstavljaju električnu struju visoke frekvencije, koja brzo prolazi kroz tkivo i zagreva ga. Radiotalasima se zagreva srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin, elastična vlakna koja daju čvrstinu koži . Zagrevanjem koža reaguje pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana. Starenjem, kolagena vlakna koja koži daju čvrstinu se opuštaju, ispravljaju, pa kao reakcija na radiotalasnu stimulaciju, dolazi do njihove retrakcije i učvršćivanja.

Tretman radio talasnim liftingom vrlo brzo pokazuje efekat. Kod većine pacijenata se neposredno po tretmanu i u naredne 3 nedelje vidi efekat u vidu zatezananja kao reakcija postojećeg kolagena i stvaranja novih vlakana. Ovaj tretman može raditi isključivo lekar ili visoko obrazovani kozmetičar-estetičar posebno edukovan. Tretmani RTL –a su bezbolni, traju oko 45 minuta i nemaju neželjenih efekata. Neposredno po završetku tretmana moguće je vratiti se uobičajnim dnevnim aktivnostima. Na osnovu stanja kože odredjuje se terapijski protokol za svakog pacijenta posebno. Za postizanje dobrih rezultata radiotalasnim liftingom potrebno je iskustvo lekara, ali i adekvatan tip radiotalasnog aparata. Tretman radiotalasnim liftingom ne bi trebalo da praktikuju osobe koje su radile tretman bot o kom jer on ubrzava njegovu absorbciju.

POGLEDAJTE VIŠE O VULKANSKOM KAMENJU

šta je vulkansko kamenje

POGLEDAJTE VIŠE O ZAŠTITI KOSE OD SUNCA

zaštititi kosu od sunca

POGLEDAJTE VIŠE O SMERU ESTETIČAR-KOZMETIČAR

komedokvečer