+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TRIKOVI ZA PRIRODNI LIFTING LICA

TRIKOVI ZA PRIRODNI LIFTING LICA

Sigurno ste primetili da hirurške metode zatezanja lica polako odlaze u zaborav. Žene se sve više okreću prirodnim metodama u rešavanju bora, umora i vraćanju svežine lica. Ukoliko ste vi osoba koja izbegava igle i zatezanje kože na taj način, daćemo vam par saveta, a to su zapravo jednostavni trikovi za prirodni lifting lica, kojim ćete kako na prirodni način poboljšati kvalitet kože i elastičnost.

MASAŽA LICA – jedna od glavnih preporuka svih kozmetičara širom sveta. Za lice postoji lift masaža, a to je posebna masaža jer se koriste snažniji pokreti dizanja kože prema čelu kako bi podstakli prirodni kolagen i vratili elastičnost. Sa masažom lica, koža postaje jača, čvršća i glađa.

GIMNASTIKA LICA – tokom svakodnevne aktivnosti ne koristimo ni pola mišića lica. S obzirom na to da se određeni mišići ne koriste, lice postaje opušteno, ali to se može rešiti vežbanjem pasivnih mišića lica. Pravilno izvođenje vežbi i upornost, će zategnuti  mišiće, no veoma je bitno vežbe izvoditi pravilno.

GALVANIZACIJA LICA – jedan od najprirodnijih načina liftinga lica. Elektrostimulacijom mišića lica dajemo efekat podizanja, tonifikacije kože i smanjenja površinskih bora. Zavisno od stanja kože, rezultati su mogući već nakon prvog tretmana. Ovaj tretman je prijatan i nema razloga za brigu ukoliko razmišljate baš o ovoj vrsti tretmana prirodnog liftinga lica.

PRIRODNA MASKA – u moru anti-age tretmana, kremica i pilinga, ono što vam preporučujemo je prirodna maska za lice. Ova maska osim što rešava problem bora, vraća elastičnost kože, uklanja tragove umora, zateže kožu kao botoks. Recept za maske:

  1. U pola čaše (1dcl) hladne vode razmutiti gustin
  2. U 100ml ključale vode dodati razmućeni gustin
  3. Sok od šargarepe i kiselo mleko dodati u ohlađenu smesu gustina i vode
  4. Dobro sve sjediniti, te na očišćeno lice staviti masku i ostaviti da deluje 20-25 minuta

Umivanje hladnom vodom takođe vraća elastičnost koži i daje joj svežinu. Adekvatna nega lica spram stanja i tipa kože takođe pomaže u rešavanju i prevenciji bora i gubitka kolagena u koži. Redovna hidratacija održava elastičnost kože. Upotreba krema sa SPF faktorom je takođe bitna u očuvanju zdrave kože bez bora.

 

ŠTA JE TO NANO KOZMETIKA?

Purity kozmetika

VIDI OVDE

ZAŠTO TREBA MASIRATI LICE?

masaža lica

VIDI OVDE

KURS ZA KOZMETIČARA I NIVO

VIDI OVDE