Select Page

ZAŠTO TREBA MASIRATI LICE? - blagotvorna dejstva masaže lica

Zašto treba masirati lice?

Zašto treba redovno masirati lice? 

Masaža lica je mera koja se preduzima zbog sedećih blagotvornih efekata:

Podsticaj cirkulacije krvi, a samim tim i pojačana ishrana kože, unošenje u kožu, spoljnim putem, masti i drugih hranljivih materija uklanjanje štetnih materija koje umaraju kožu (mlečna ili ugljena kiselina), labavljenje muskulature lica,  psihološki uticaj masaže koji se javlja posredno, jer masaža otklanja bore i čini lice mladim i svježim.Ako redovno budemo upražnjavali sljedeći osnovni tip masaže, možemo se nadati da ćemo veći dio životnog vijeka imati svježu i elastičnu kožu. Za ozbiljniji tretman lica, u koji obavezno ulazi i masaža, uvijek je bolje obratiti se stručnjacima u kozmetičkim salonima! 

Masiranje mišića na licu ubrzava cirkulaciju zbog koje koža postaje glatkija, zategnutija i svežija? Joga za lice uključuje niz vežbi koje pomažu protiv mrštenja i napetosti koje dovode do bora, učvršćuju obraze i smanjuju podbradak. Vertikalne bore između obrva smanjićete ako kažiprste stavite na sredinu obrva. Namrštite se pa vrhovima kažiprsta gurate obrve na suprotne strane. Tako stvarate otpor mišića. Ne zaboravite da dišete mirno dok pomerate prste. Ponovite vežbu 10 puta.

Čvršći obrazi

Opustite se, zatvorite usta, udahnite vazduh i napumpajte obraze. Zadržite se tako pet sekundi. Prebacite vazduh na levu stranu i opet držite pet sekundi, potom na desnu stranu na pet sekundi. Prebacite zatim vazduh iznad gornje usne, a na kraju ispod donje. Ispustite ga polako.

Bez podbratka

Veoma je bitno masirati lice ali i vrat. Ova masaža vrata, brade i podbratka dovodi do bolje cirkulacije i zateže mišiće tako da lice i vrat izgledaju mlađe. Vrhovima prstiju pravite nežne, kružne pokrete nekoliko minuta svakoga dana.

Ova masaža podstiče rad limfnih žlezda, čime se poboljšava izbacivanje toksina i suvišne tečnosti iz kože lica.

Zogan masažu možete da radite bez kreme ili ulja, a ako hoćete, možete da koristite ulje pamuka koje sadrži veliki broj vitamina i omega-6 masnih kiselina. Ako ne možete da nađete ulje pamuka, koristite maslinovo ili bademovo.

 

 

POSTANI PROFESIONALNI KOZMETIČAR

20170824_141914

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

funkcije čišćenja kože