Select Page

Tretman voćnim kiselinama

Tretman voćnim kiselinama

 

Tretman voćnim kiselinama (pogledajte kako izgleda sam tretman klikom OVDE)  primenjuje se na licu gde je potrebna hidratacija. Takođe, voćne kiseline smanjuju koheziju koheziju korneocita – dovodi do tanjneja zadebljalog rožastog sloja posla 2 do 3 primene. Povećavaju deskvamaciju i doprinose obnavljanju epidermisa.
Studenti tretman započinju skidanjem šminke i čišćenjem lica (više o čišćenju lica klikom OVDE) . Sledi čišćenje alkoholom i nanošenje 20% voćne kiseline.Pre nego što se nanese kiselina na lice stavlja se na kožu ruke kako bi proverili alergijsku reakciju klijenta.
Kiselina se drži na 2 minuta po regiji lica a kasnije, kroz tretmane, to vreme se produžava. Nakon skidanja kiseline se nanosi neutralizator. Tretman se završava umirujućom Aloe vera maskom koja hladi kožu i zaštitnom kremom.
Tretman voćnim kiselinama zapravo je nežan piling (o pilingovanju kože više klikom OVDE) kojim se uklanja najviši sloj kože. Tek pošto se uklone odumrle ćelije, koža je spremna da diše i da zablista. Voćne kiseline poboljšavaju teksturu kože, njenu elastičnost, te se samim tim prolongira i nastanak bora. Voćne kiseline su odlične kako u borbi protiv bora, tako i u borbi protiv dosadnih akni (više o načinu čišćenja masne kože klikom OVDE) sa kojima muku muči većina tinejdžera. Naime, otklanjajući površinski sloj kože, one oslobađaju lice od nagomilanih bakterija i viška masti, pa je takvo tle mnogo manje pogodno za nastanak novih akni. I ne samo to, dermatoloske ordinacije preporučiju AHA tretmane i onima koji imaju problem sa mnogobrojnim ožiljcima i flekama po licu (sve o pravilnoj nezi kože saznajte klikom OVDE), s obzirom da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana.

Ako želite da saznate sve o tretmanima lica studijski program ESTETIČAR/KOZMETIČAR vam može sve to pružiti a više o tome klikom OVDE

Ako želite da saznate sve o tretmanima lica studijski program ESTETIČAR/KOZMETIČAR vam može sve to pružiti a više o tome klikom OVDE