Select Page

MASKA ZA MASNU KOŽU - higijenski tretman lica

Maska za masnu kožu

Purity maska za masnu kožu je deo higijenskog tretmana lica koji je prilagođen masnoj koži.

Kod kože masnog tipa je veoma bitna hidratacija kako ne bi previše isušili kožu a time dodatno pojačali lučenje sebuma.

Higijenski tretman lica je deo lične higijene koja se podrazumeva minimalno jednom mesečno. Lice je uopšteno izloženo smogu, duvanskom dimu, sunčevim zracima, atmosferskim promenama, sitnim česticima prašine, ostacima šminke itd. Sve ovo nije na prvi pogled vidljivo, ali ostavlja dugoročne tragove na koži. Za dublji tretman čišćenja kože i skidanje šminke nije dovoljan samo tonik, vlažna maramica ili mleko za čišćenje lica. 

Higijenskim tretmanom oslobodićete kožu od nečistoće, suvišnog sebuma, izumrlih ćelija, mitisera i drugih sličnih promena.

Pravilnim izborom preparata, kako za sam tok tretmana, tako i za produženu kućnu negu, kozmetičar brine o tome da koža izgleda čisto, negovano i sveže. Sa negom kože korisno je početi što ranije, jer se time usporava proces starenja.

Purity maska za masnu kožu sužava i denzifikuje pore nakon komedoekspresije. Umanjuje rad lojnih žleda koje luče sebum i time uzrokuju izgled sjajnog i masnog lica.

Svaki čovek je individua sa vlastitim nasleđenim karakteristikama, pa ćete kroz ovaj tretman saznati kakvo je stanje vaše kože i kako da se prema njoj ophodite. Ovaj tretman nije univerzalan i za svaki tip kože se pravi koktel različitih preparata i daje se preporuka za samostalno negovanje. Higijenskim tretmanom ne dobija se samo čišćenje lica, već i hidriranje kože, pojačana mikrocirkulacija, što direktno utiče na stvaranje fibroblasta, odnosno pospešuje se proizvodnja kolagena i elastina koji daju elastičnost i čvrstinu koži. 

 

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Postoje četiri osnovna tipa zdrave kože: normalna, suva, masna i kombinovana koža. Tip kože određuje genetika. Stanje naše kože može, međutim, dosta da varira u odnosu na razne unutrašnje i spoljašne faktore kojima je podvrgnuta.

Normalna koža
“Normalna” je termin koji se koristi  za stanje kože koje je dobro izbalansirano. Naučni termin za ovako dobro izbalansirano stanje je eudermična koža.

Suva koža
“Suva” se koristi da bi se opisao tip kože koja proizvodi manje sebuma nego normalna koža. Kao rezultat nedostatka sebuma, suvoj koži nedostaju lipidi koji su joj potrebni da zadrži vlažnost i formira zaštitni omotač protiv spoljašnih uticaja.

Masna koža
“Masna” je termin koji opisuje tip kože sa povećanim stvaranjem sebuma. Ovo preterano stvaranje sebuma je poznato kao seboreja.

Kombinovana koža
Kombinovana koža je, kako samo ime kaže, koža koja sadrži sve tipove kože.