Select Page

Japansko iscrtavanje obrva - studijski program ESTETIČAR - KOZMETIČAR

Na našem studijskom programu ESTETIČAR – KOZMETIČAR studenti slušaju predmet TEHNIKE TRETIRANJA OBRVA I TREPAVICA.

Jedan od segmenata ovog predmeta je i JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA.

Studenti su na prethodnim predavanjima učili šta je japansko iscrtavanje obrva, o merama bezbednosti, o sterilizaciju, o higijeni i bolestima kože.

Praktično su vežbali iscrtavanje obrva na papiru, zatim na veštačkoj koži (linoleumu) a ovog puta vežbaju na modelu (klijentu).

Pod nadzorom profesorke Ivane Kovačević studenti ostvaruju prvi kontakt sa ljudskom kožom i primenjuju japansko iscrtavanje obrva.

Više o smeru ESTETIČAR – KOZMETIČAR pogledajte OVDE

 

Japanska metoda iscrtavanja obrva

Japanska metoda iscrtavanja obrva ne stvara efekat večernje šminke već uklanja nedostatke Vaših prirodnih obrva i poboljšava njihov PRIRODAN izgled.

Trenutno najpopularnija metoda permanent makeup-a je japanska metoda iscrtavanja obrva.

Japansko iscrtavanje dolazi iz istočnih zemalja. Ovo trajno oblikovanje obrva  ima višestruke prednosti u odnosu na trajnu šminku obrva poznatu kao ”tribal”. U ovoj metodi se ne koristi mašinica već specijalne oštrice (blades) kojima se boja unosi plitko pod kožu u formi dlačica i zato umesto flomaster efekta dobijamo efekat prirodnog izgleda obrva.

Jako bitno je naglasiti da se postojeće obrve ne čupaju, nego se na mestima gde su obrve prestale da rastu, gde su se proredile, docrtavaju dlačice i blago koriguje oblik I boja obrva.

Boja dlačica ne mora da se razlikuje od vaših prirodnih. Posedujemo velik izbor boja  posebno napravljenih baš za ovu metodu. Pored toga sto je izbor boja veliki one se mogu i međusobno mešati i prilagoditi podtonu koze (topao, hladan).