Select Page

VEŽBA ZA JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA - iscrtavanje na veštačkoj koži

Vežba za japansko iscrtavanje obrva

Vežba za japansko iscrtavanje obrva se sastoji od više segmenata. Vežba za japansko iscrtavanje obrva počinje iscrtavanjem obrva na papiru preko već grafički prikazanih obrva. Vežba za japansko iscrtavanje obrva.Na taj način polaznik kursa uočava smer i oblik dlačica koje će iscrtavati. Nakon toga sledi iscrtavanje dlačica na papiru u okviru  obrva. Na taj način polaznik kopira izgled pravih dlačica tamo gde ih prirodno potpuno nema. Vežba za japansko iscrtavanje obrva se nastavlja iscrtavanjem dlačica na veštačkoj koži. Veštačka koža potpuno imitira sastav i teksturu prirodne kože. Vežbanjem pokreta na ovakvoj površini klijent sa sigurnošću može naučiti do koje dubine kože povlači nožić. Povlačenje nožića za japansko iscrtavanje obrva po površini kože i jeste sam princip rada.Vežba za japansko iscrtavanje obrva. Kada se na koži naprave plitki useci oni se ispunjavaju pigmentom. Nožić za japansko iscrtavanje obrva je veoma tanak tako da imitira prirodnu dlaku. Japansko iscrtavanje obrva je idealno rešenje za osobe koje imaju retke i svetle obrve. Takođe je odlično rešenje za osobe sa alopecijom kojima su sve dlačice sa obrva potpuno opale. Vežba za japansko iscrtavanje obrva na Akademiji Purity.

Vežba za japansko iscrtavanje obrva.

Ako i Vi želite da naučite japansko iscrtavanje obrva pogledajte OVDE

Saveti za korišćenje olovke za obrve

Kada treba da nacrtate obrve najvažnije je da izaberete pravu nijansu olovke i da znate kako da je koristite.

1. Prvo odaberite pravu nijansu
Jedno od prvih pravila vezanih za olovku za obrve je izabrati odgovarajuću nijansu! Baš tako devojke, nijansa je ta koja čini najveću promenu kada se nanese na obrve, zato pažljivo birajte. Ako odaberete boju koja je previše tamna možda ćete isuviše istaći obrve, a ako odaberete suviše svetlu nijansu neće ih istaći uopšte, zato morate pažljivo da birate!

2. Koristite olovku za dve nijanse svetliju od vaše kose
Idealno bi bilo da nijansa olovke za obrve bude za dve nijanse svetlija od boje vaše kose. Zašto? Zato što će se na taj način uklopiti uz vaše lice, ali će i dalje biti malo drugačija od boje vaše kose. Na primer, ako imate tamno braon kosu koristite moka braon boju za vaše obrve.

3. Nanesite olovku samo u okviru vaših obrva
Jedna od najčešćih grešaka je da devojke crtaju obrve izvan granica pravih obrva. Jedan od najvažnijih saveta je da crtate obrve samo u okviru pravih obrva. Pratite granicu obrve i iscrtajte luk, ali u okviru granica postojećih obrva.

4. Nemojte povući liniju po gornjoj ivici obrve
Kada koristite olovku za obrve, veoma je važno da ne iscrtate tanku lniju koja prati gornju ivicu vaše obrve. Luk obrve je tanji od ostatka. Vodite računa da ne iscrtate pretanku liniju, već pratite oblik vaše obrve i potrudite se da sve izgleda što prirodnije!

5. Koristite lagane poteze
Neka vam potezi uvek budu lagani! Laganim potezima nećete staviti isuviše olovke i nećete previše obojiti obrve. Ovaj savet je veoma važan kako vaše obrve ne bi bile pretamne za vaš izgled.

6. Nemojte pretamneti obrve
Morali smo još jednom ovo da ponovimo, jer ako našminkate obrve pretamno, one mogu biti u neskladu sa ostatkom šminke i mogu vaše lice da učine manjim. Zato stavljajte olovku lagano i stalno proveravajte kako se vaše obrve uklapaju uz lice, da se ne bi videlo da su našminkane , već da izgledaju prirodno.

7. Nikada ne pritiskajte olovku previše
Ovaj savet naročito primenjujte kada žurite. Dakle, nikada ne pritiskajte jako olovku dok crtate obrve, već ih potamnite laganim potezima. Naročito nikada nemojte da pritiskate vrh olovke na kožu, jer možete i da se izgrebete.

8. Brzi potezi na gore
Konačno, kada stavljate olovku za obrve koristite meke i brze poteze naviše. Na ovaj način vaše obrve će izgledati veoma prirodno! Iscrtavanjem obrva možete da ih istkanete ili da ih vizuelno istanjite u zavisnosti koji vam je cilj.