Select Page

Sta je piling koze

Sta je piling koze

Koža je naš najveći organ i predstavlja omotač tela koji je u neposrednom kontaktu sa spoljašnjom sredinom. Ona štiti telo od mehaničkih povreda, štetnih UV zračenja i patogenih organizama tj. predstavlja prvu liniju odbrane od bakterija, virusa i drugih mikrorganizama. Učestvuje u procesima izlučivanja koji se vrše kožnim žlezdama i prima spoljašnji nadražaj pomoću brojnih receptora koji su u njoj smešteni – za toploto, hladno, dodir, pritisak i bol. Zbog svega ovoga, njenom negovanju i održavanju moramo pokloniti specijalnu pažnju tj. moramo je tretirati redovno i na pravi način.
Koža predstavlja omotač tela i najveći organ koji je u neposrednom kontaktu sa spoljašnjom sredinom. Koža štiti telo od mehaničkih povreda, UV zračenja i predstavlja prvu liniju odbrane od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama. Kožne žlezde učestvuju u procesima izlučivanja i prima spoljašnji nadražaj pomoću brojnih receptora koji su u njoj smešteni. Piling kože predstavlja tretman koji sa površinskg sloja kože uklanja mrtve ćelije. Zbog normalnog fiziološkog procesa koji pordrazumeva svakodnevnu zamenu ćelija, piling treteman čini važan deo lične zdravstvene higijene. Eliminacijom sloja mrtvih ćelija sprečava se njihovo nagomilavanje na površini i poboljšava disanje kože a samim tim se i lekoviti sastojci lakše unose u kožu.

Sta je piling koze i kako izbaciti toksine?

Toksini – kada se organizam oslobađa toksina, jedan od načina eliminacije je putem kože. Pilingom kože mi eliminišemo toksine koji se nalaze na njenoj površini i stimulišemo rast novih celija. Celulit – specijalna tehnika pilinga pospešuje cirkulaciju tj. poboljšava protok krvi i drugih telesnih tečnosti što utiče da koža bude čvršća i zdravija. ‘Glow’ ili sjaj efekat – postoje različiti sastojci koji se koriste prilikom pilinga. Jedan od njačešće korišćenjih je morska so. Ona u kombinaciji sa drugim sastojcima (ulje, esencije) daje koži novi i svez izgled koji se još naziva i ‘glow’ efekat. Relaksacija – zahvaljujući tehnici pilinga, pokretima koji su slični pokretima u masaži i delovanju esencija i soli, piling takođe ima i umirujući efekat na organizam i izaziva relaksaciju.

Imajte i Vi kožu kao devojke OVDE i priuštite sebi takav tretman OVDE

Pogledajte kako možete sprečiti starenje kože

sta je piling koze